Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η σφαγή στο Κατυν τζαι τα Δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Προβληματίζουν με ιδιαίτερα τούτα που κάμνει τελευταίως η κυβέρνηση τζαι το κόμμαν του ΑΚΕΛ. Ούλλες οι πράξεις τους τελευταίως έν παντελώς αντίθετες με την ιδεολογίαν που ασπάζουνται. Να μου εξηγήσει κάπκοιος λογικός άνθρωπος τα ακόλουθα:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΙΚ ΑΡΝΗΘΗΚΕΝ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΝ ΒΙΝΤΕΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ;
http://www.alitheiaportal.com/alitheia/koinonia/ekopse-diaphemise.html

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΥΝ;
http://www.cyprus-mail.com/opinions/our-view-akel-polish-protest-defies-belief/20100615
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/256841

Προβληματίζει με ιδιαιτέρως γιατί η κυβέρνηση κάμνει τρομερές θκιακρίσεις τελευταίως εις βάρος των πολιτών της Δημοκραθκιάς. Είναι δυνατόν έναν μαρξιστικόν κόμμαν να παίζει πελλόν όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους που τα δικαιώματα τους καταπατούνται τζαι είναι θύματα διακρίσεων που τον μέσον ετεροφυλόφιλον πολίτην; Αν ναιν έτσι εν υπάρχει λόος να απαιτούμεν τον σεβασμόν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που την Τουρτζάν.

Επι πρόσθετα προβληματίζει με ιδιαιτέρως το γεγονός ότι είναι τόσον τυφλωμένον ιδεολογικά (σταλινολατρεία) το ΑΚΕΛ που αρνείται ιστορικά γεγονότα. Δηλαδή αυτοακυρώννει τες σφαγές κουμουνιστών κατά την διάρκειαν του κυπριακού εμφυλίου τζαι τες δολοφονίες των Ε/κ αιχμαλώτων της εισβολής το 74' που Τούρκους στρατιώτες. Ένταμπου σταματά την Πολωνίαν που το να πει ότι οι αγνοούμενοι ούλλοι εν εδολοφονηθήκαν; Ίσως το γεγονός ότι παραμένουν προσγειωμένοι οι πολιτικοί τους;

Φυσικά η πολωνική απόφαση να απαγορεύσουν το κάθε τι κουμουνιστικόν έν επίσης αντιδημοκρατικόν τζαι καλά εκάμαν την διαμαρτυρίαν οι του ΑΚΕΛ αλλά φάσκουν τζαι αντιφάσκουν αρκετές βολές. Μέμπας τζαι έδωκεν τους πάστην κκελέν η εξουσία;

Άλλα μας υπόσχουνταν τζαι άλλα πράττουν δυστυχώς.

Πότε εννά αρκέψει ναν πιστόν το ΑΚΕΛ τζαι η κυβέρνηση στην ιδεολογίαν τους δίχα να χάννουν επαφήν με την λογικήν;

8 σχόλια:

  1. η ελευθερία της σκέψης είναι κάτι σαν το Θεό. Όλοι μιλούν γι αυτό, όμως κανείς δε ξέρει αν πραγματικά υπάρχει


    υπερβολή;

    δε νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Blogοδεσπότα Κυπριακόφωνε,
    Shερετούμεν!

    Και παρ’ όλο που ΜΕ ενοχλεί τα μάλα η πρακτική που ακολουθείς στο Blog ΣΟΥ, για προέγκριση των σχολίων [ΜΑΣ] πριν την ανάρτηση τους [είναι σπαστικό!], εν τούτοις θα το συνεχίσω ακόμα λίγο με κάποια περαιτέρω σχόλια μια και μπήκα στον χορό. Εδώ θα καταθέσω ένα σύντομο [σχόλιο] και επιφυλάσσομαι για ένα πιο μακροσκελές για το προηγούμενο post απαντητικό στα όσα [ΜΟΥ] έγραψες εκεί.
    Εδώ απλώς [και μ’ όλο το σεβασμό καθώς τυγχάνω επισκέπτης – έστω και μετά από face control] θέλω να επισημάνω τη συνεχιζόμενη από μέρους ΣΟΥ επιδερμική/επιφανειακή και φορτισμένη με έντονο συναισθηματισμό παρουσίαση των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεσαι - εμφανώς λείπει από την γραφίδα σου η πολιτική ανάλυση.
    Και πιο συγκεκριμένα:
    1. Παρ’ όλο που ΔΕΝ ξέρω το ιστορικό της υπόθεσης με «… ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΝ ΒΙΝΤΕΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ... [που] … ΤΟ ΡΙΚ ΑΡΝΗΘΗΚΕΝ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ … » θες να πεις ότι αν τελικά το ΡΙΚ πρόβαλλε το συγκεκριμένο video τότε θα θεωρούσες ότι “… το ΑΚΕΛ τζαι η κυβέρνηση … [έχουν] … αρκέψει ναν πιστόν στην ιδεολογίαν τους δίχα να χάννουν επαφήν με την λογικήν ”;
    2. Το δεύτερο ΣΟΥ ερώτημα όπως το βάζεις, δηλ. “ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΥΝ;”, είναι παραπλανητικό. Θα μπορούσε κάποιος να το εκλάβει ότι το ΑΚΕΛ ΔΕΝ καταδικάζει γενικώς τη σφαγή στο Κατίν. Όμως το ΑΚΕΛ [όπως φυσικά και πολύς άλλος κόσμος] ΔΕΝ αρνούνται ότι στο Κατίν έγινε σφαγή πολωνών αξιωματικών κατα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο [το 1943, αν ΔΕΝ κάμνω λάθος]. Εκείνο που αμφισβητείται ή μπαίνει προς συζήτηση είναι το ποιοι έκαμαν τη σφαγή ... Οι Γερμανοί που κατείχαν τότε την Πολωνία ή οι Σοβιετικοί; Κι αν οι του ΑΚΕΛ ΔΕΝ έχουν πεισθεί ότι το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε από τους Σοβιετικούς [γιατί ίσως να λένε κάτι διαφορετικό τα στοιχεία που κατέχει], γιατί να αποδεχτούν κάτι τέτοιο; Αν το κάμει θα θεωρηθεί [και σ’ αυτήν την περίπτωση] ότι “… το ΑΚΕΛ τζαι η κυβέρνηση … [έχουν] … αρκέψει ναν πιστόν στην ιδεολογίαν τους δίχα να χάννουν επαφήν με την λογικήν ”;
    3. Όμως ΔΕΝ κατάλαβα πως κατάφερες να βάλεις στην κουβέντα ΣΟΥ και “…τες σφαγές κουμουνιστών κατά την διάρκειαν του κυπριακού εμφυλίου τζαι τες δολοφονίες των Ε/κ αιχμαλώτων της εισβολής το 74' που Τούρκους στρατιώτες...”
    4. Πέραν τούτου [αλλά και σε συνδυασμό με το πρώτο ΣΟΥ ερώτημα για το ΡΙΚ], γιατί ΔΕΝ επαινείς το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα τουλάχιστον για την εξαιρετική δουλειά που έκαμε η δημοσιογράφος Σούλα ΧατζιηΚυριάκου με μια σειρά από ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν τις σφαγές που έγιναν κατα καιρούς και στην Κύπρο [ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων] κατα τα χρόνια 1963-64 και 1974; Βλέπεις αγαπητέ Κυπριακόφωνε, σφαγές έγιναν και στον τόπο ΜΑΣ [αν ΔΕΝ το ξέρεις]!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Σύντροφε Άνευ Ορίων

    1. Εσού πιστεύκεις ότι το ΡΙΚ εν έπρεπεν να δείξει το σποτάκι; Εγιώ είμαι ξεκάθαρος για το ΑΚΕΛ.

    2. Πρόσεξα ότι εν θκιεβάζεις τζείνα που αναρτώ. Ειδικά τους συνδέσμους. Στο έναν άρθρον γράφει:

    "Even after the president of the Russian Federation president, Dmitry Medvedev, released documentary evidence, proving that the Soviet secret police had carried out the Katyn massacre, which accounted for the murder of 22,000 Poles, AKEL had the audacity to claim this was untrue. Of course, it did not provide a shred of evidence to defend its assertion,"

    Άρα η ερώτηση σου για το τι υποστηρίζει το ΑΚΕΛ έν κολλά. Εκτός αν μεν ξέρεις εγγλέζικα. Αν ναι εννά εμπορούσα να σου παρέχω μιαν μετάφρασην. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον μεταφραστήν του Google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α τζαι κάτι άλλον. Αν έσςετε την καλοσύνην κάμνετε τα σχόλια σας στην σωστήν ανάρτησην. Τες τελευταίες ημέρες ενεκατώσαμεν καμπόσον τες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλος γάρος ο Θεμιστοκλέους τζαι άλλη γαρόμαντρα το ΔΗΣΥ.

    http://www.sigmalive.com/news/local/276556

    Πκοιόν δημοψήφισμαν σιορ;!;! Δημοψήφισμαν για το αν δώκουμεν τα δικαιώματα που δικαιούνται οι ομοφυλόφιλοι σε τούντην χώραν;! Επαρανοήσασιν τελείως! Γενική παράκρουση στα 2 μιαλλύττερα κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Blogοδεσπότα Κυπριακόφωνε,

    Αντιπαρέρχομαι τες συγκαλυμμένες ειρωνείες ΣΟΥ [για το “σύντροφε” και για το αν “μεν ξέρω εγγλέζικα» - κάτι λλία εμείναν μου καθώς είμαι απόφοιτος της American Academy της Σκάλας], για να πω δκυο κουβνετες επί της ουσίας:

    1. Το συγκεκριμένο σποτάκι – video του ΡΙΚ [για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων] ΔΕΝ ξέρω τι περιλαμβάνει. Όμως λαμβανομένου υπ’ όψη του δεδομένου ότι σήμερα στην κυπριακή κοινωνία υπάρχει μια αντιπαλότητα [σε ιδεολογικό επίπεδο] για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας με τον συντηρητισμό να κυριαρχεί [και μάλιστα κατά κράτος], θεωρώ ότι η προβολή ενός τέτοιου video τυχαία και ουρανοκατέβατα [χωρίς αν συνδέεται με κάτι άλλο], αποτελεί μια ενέργεια σπασμωδική που ίσως να μην προσφέρει και κάτι το θετικό [μέσα σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα που επικρατεί] ...
    Αν όμως τούτο προβαλλόταν [όχι σπασμωδικά και αποσπασματικά] αλλά μέσα στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος για την ομοφυλοφιλία ή μιας συζήτησης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ίσως η υποδοχή του να είναι διαφορετική. Κι ας μην κολλάμε σε επιμέρους κινήσεις και ενέργειες που το αποτέλεσμα τους είναι αμφιλεγόμενο.

    2. Για το Κατίν: Για την ιστορία αυτή έχω διαβάσει πάρα πολλά – κι έχω μπει και στα links που παραθέτεις στο κείμενο σου. Όμως για να ‘μαι ειλικρινής ΔΕΝ έχω κατασταλάξει κάπου, γι’ αυτό και αποφεύγω να παίρνω θέση [όπως με σχετική ευκολία το πράττεις ΕΣΥ]. Τι δηλαδή, επειδή ο Μεντβέντεφ, έδωσε στη δημοσιότητα εάν ντοκουμέντο αυτό αποδεικνύει ότι το έγκλημα το ‘καμαν οι σοβιετικοί;
    Παρεμπιπτόντως ο πρώτος Ρώσσος που παράθεσε έγγραφα για την σφαγή στο Κατίν, τα οποία ενοχοποιούσαν τους σοβιετικούς ήταν ο Γέλτσιν. Όμως μόλις χτες διάβαζα στην εφημερίδα ότι τούτος κατηγορείται από βουλευτές στη Ρωσσία [του Κομμουνιστικού Κόμματος] για παραχάραξη εγγράφων. Γιατί δεν διορίζεται μια ανεξάρτητη επιτροπή για μελέτη της όλης ιστορίας;
    [Πάντως κι ΕΓΩ θα σου δώσω ένα link όπου καταγράφονται τελείως διαφορικά πράματα για το Κατίν - http://msovolos.blogspot.com/2010/04/blog-post_6044.html].
    Η ουσία όμως αγαπητέ Κυπριακόφωνε [είτε το έγκλημα το διέπραξαν οι σοβιετικοί, είτε οι ναζί], είναι ότι τούτο χρησιμοποιείται ως όπλο στην αντιΑΚΕΛική [και γενικότερα στην αντικομουνιστική] προπαγάνδα κι από “ημέτερους” αλλά κι από “άσπονδους φίλους”, τη στιγμή που η κυπριακή Αριστερά καμία σχέση ΔΕΝ έχει μ’ όλα αυτά ή/και που στην Ευρώπη έχει μείνει να πλανάται το φάντασμα του κομμουνισμού! Διερωτήθηκες γιατί γίνεται αυτό; Μήπως ο επικυρίαρχος πλέον καπιταλισμός φοβάται την νεκρανάσταση των κομμουνιστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ άνευ ορίων

    1. Εκάμαν παράπονα για τα δικαιώματα τους οι ομοφυλόφιλοι τζαι για την προκατάληψην εναντίον τους. Η επίτροπος διοικήσεως έκαμεν έρευναν για το θέμαν των γάμων των ομοφυλοφίλων τζαι επρότινεν την νομοποίησην των γάμων. Έφκηκεν ο γάρος ο Θεμιστοκλέους να συνδέσει τους ομοφυλόφιλους με εγκληματίες κτλ. τζαι μια οργάνωση της Ευρώπης/Ε.Ε. έκαμεν καμπάνιαν (πανευρωπαϊκήν νομίζω) εναντίον της προκατάληψης. Όπως είπες τζαι εσύ εν ξέρεις πολλά για το θέμαν. Άστο.

    2. Καλάν πιστεύκω σε ότι ξέρεις εγγλέζικα. Αλλά αφού ξέρεις σημαίνει ότι είτε εν εθκιέβασες το άρθρον είτε εν επρόσεξες ένταμπου γράφει για να με ρωτήσεις τι υποστηρίζει το ΑΚΕΛ. Τέλως πάντων. Το προσπερνώ.

    Ο Γιέλτσιν ναι ήτουν παραπόττης. Αλλά το έγγραφον έν αληθινόν.

    http://www.rusarchives.ru/publication/katyn/spisok.shtml
    http://www.rusarchives.ru/publication/katyn/01.shtml (Κείμενον με υπογραφήν του Στάλιν τζαι των υπολοίπων του Κεντρικού Γραφείου)

    Οι σοβιετικοί εκτελέσαν τους. Τέλος.

    Το ΑΚΕΛ όπως είπα τζαι εις την ανάρτησην μου έκαμεν καλά τζαι εδιαμαρτυρήθειν. Ούτε εγιώ συμφωνώ με την κίνησην της Πολωνικής Κυβέρνησης!

    Εμέναν τζείνον που με ενόχλησεν έν το γεγονός ότι αρνείται την σφαγήν. Τζαι επιρέασεν με παραπάνω επειδή έχω ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ. Δηλαδή δκιά εφόδια για να κατακρίνουν το κόμμαν για υποκρισίαν τζαι άρνησην ιστορικών δεδομένων. Εμπορούσεν να μεν σχολιάσει καν το κόμμαν παρά να φκει τζαι να πει ότι εν το εκάμαν σοβιετικοί ή εν εγίνειν η σφαγή ή ξερω γιω οτιδήποτε άλλον γιατί εκτέθειν το κόμμαν σοβαρότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά κύριε Άνευ γιατί απευθύνεσαι στον Κυπριακόφωνο με το "Blogοδεσπότα Κυπριακόφωνε" ?
    Μιαν εξήγηση παρακαλώ.

    Γιατί τούτη η μανία με λέξεις τονισμένες με κεφαλαία (ΕΓΩ, ΕΣΥ, ΣΟΥ, ΜΑΣ, ΔΕΝ κλπ κλπ κλπ) ?

    Αφού ΣΕ "ενοχλεί τα μάλα η πρακτική που ακολουθεί στο Blog ΤΟΥ" γιατί κουκκουφάς ?
    ΕΣΕΝΑ δεν καταλαβεις ότι ο ειρωνικός τζαι παρωπιδισμένος σου λόγος ενοχλεί? Τζαι μιλάς για ειρωνία ? Μπράβο ρε.
    Πολλά "σύντομον" το σχόλιον σου ήταν τελικά !!

    Μα γιατί ασχολήθηκες τόσο "λίγο" με κάποιον που "λείπει από την γραφίδα ΤΟΥ η πολιτική ανάλυση" τζαι που δεν "ξέρει όσα ΕΣΥ ξέρεις"? Για να ΤΟΝ/ΜΑΣ μάθεις έτσι απλόχερα ? Μπόρουν τζι άλλοι ναν είρωνες βλέπεις.

    Υ.Γ.
    Ε τζαι χέι ρε απόφοιτε της Αμερικάνικης Ακαδημίας...Τουτςh δε μαπ ντάουν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή