Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΕΤΗΘΟΥ Ν. ΣΥΛΙΚΙΩΤΗ: Τι Λάρνακα, τι Μάλμο;

Προσφάτως το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσεν τα διάφορα αναπτυξιακά έργα για κάθε επαρχία και πόλη. Τα αναπτυξιακά έργα που ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών και τα οποία προγραμματίζονται για την πόλη της Λάρνακας είναι όλα από τον ιδιωτικό τομέα. Κανένα σημαντικό έργο είναι κυβερνητικό.

Και έτσι με με συγκίνηση διαπίστωσα ότι μετά από χρόνια εγκατάλειψης η Λάρνακα επιτέλους βρίσκει τον σκοπό της. Όπως η Πάφος είναι τουριστική πρωτεύουσα, η Λεμεσός ναυτιλιακό κέντρο και η Λευκωσία οικονομικό κέντρο, η Λάρνακα είναι το νέο Μάλμο. Τι είναι το Μάλμο; Είναι μια πόλη των 300,000 κατοίκων που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σουηδίας. Η πόλη είναι πολυπολιτισμική αφού είνα φιλοξενά πολλούς αιτητές ασύλου, εξ ου 38% του πληθυσμού της είναι γεννημένοι στο εξωτερικό.

Στην πόλη αυτή η τεράστια πλειοψηφία των αλλοδαπών προέρχεται από Αραβικές και άλλες μουσουλμανικές χώρες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εγκληματικότητα στο Μάλμο είναι κατά 40% υψηλότερη (21,000 εγκλήματα ανά 100,000 κατοίκους) από τον μέσο όρο της υπόλοιπης Σουηδίας (15,000 ανά 100,000). Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η τοπική αρχή δεν ασκεί έλεγχο της περιοχής Ρόζενγκαρντ, όπου νεαροί μουσουλμάνοι προκαλούν βανδαλισμούς και ανάβουν πυρκαγιές ενώ προπυλακίζουν τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες με πετροβολισμούς και βόμβες μολότωφ. Τέλος η πόλη είχε ένα σημαντικό αριθμό Εβραίων, επιζώντες του Ολοκαυτόματος, αλλά λόγω των επιθέσεων από την μουσουλμάνικη κοινότητα που έκαψαν την συναγωγή τους το 2009 άρχισαν να μεταναστεύουν μαζικά προς Αγγλία και Ισραήλ. Ο σουηδός δήμαρχος Ιλμάρ Ρεπάλου σφυρίζει αδιάφορα και δήλωσε ότι αν θέλουν να φύγουν οι Εβραίοι από την πόλη ας φύγουν.

Αυτή η στάση μου θυμίζει και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Συλικιώτη. Ο υπουργός αυτός που φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με το ΚΙΣΑ, ένα ίδρυμα που κατηγορείται ότι βοηθά παράνομους μετανάστες για να παραμείνουν στην χώρα, μας έχει δείξει έμπρακτα τους σκοπούς του για την πόλη της Λάρνακος. Η κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας στην Μενόγια, η επιθυμία του να μετατρέψει έναν ξενοδοχείο της Λάρνακος στην τουριστική περιοχή της Δεκέλειας σε χώρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου και τέλος η μαζική συγκέντρωση αλλοδαπών αιτητών ασύλου στην πόλη της Λάρνακος είναι όλα τα κι όλα τα σχέδια του Υπουργού για την Λάρνακα και υποδεικνύουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του υπουργού. Θέλει την Λάρνακα να μετατραπεί σε Μάλμο.

Ίσως τον ενοχλεί το γεγονός ότι στην Λάρνακα υπάρχει και μια μικρή οργανωμένη ομάδα Εβραίων που έχουν την δική τους συναγωγή, την μοναδική στην Κύπρο, και ευελπιστεί ότι με την συγκέντρωση αιτητών ασύλου, κυρίως Παλαιστίνιους, θα προκληθεί ένταση και θα φοβίσει τους Εβραίους της πόλης. Ενώ ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε ότι οι αιτητές ασύλου δεν θα απελαύνουνται αν είναι ανιθαγενείς παρόλο που έχει απορριφθεί η αίτηση τους και εισήλθαν στην Κύπρο παράνομα μέσω της πράσινης γραμμής καπιλεύοντας την τουρκική κατοχή σε συνεργασία με την Άγκυρα όπως χιλιάδες άλλοι.

Για τους υπόλοιπους 25,000-30,000 παράνομους μετανάστες ο υπουργός δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αφού οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας χωρίς έγγραφα, κάνουνε αιτήσεις ασύλου, χρυσώνουνται με επιδόματα, έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, εργοδοτούνται παράνομα, στήνουν καταυλισμούς έξω από υπουργεία και τα παιδιά τους δεν πάνε σχολείο δεν πάνε φυλακή ή δεν απελαύνουνται ενώ αν αφήσω εγώ πρόστιμο απλήρωτο θα τα πω με δικαστή.

Δηλαδή η κυβέρνηση μας λέει ξεκάθαρα ότι τα παιδιά αυτής της χώρας είναι λιγότερα ίσα από αυτούς που δείχνουν την ύψιστη ασέβεια προς την χώρα μας.

Είναι πασιφανές το γεγονός ότι τον υπουργό δεν τον ενδιαφέρουν οι νόμοι ούτε οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες ενώ οι προσπάθειες της αστυνομίας για σύλληψη και απέλαση, δηλαδή να τηρηθούν οι νόμοι, χαρακτιρίζονται ρατσιστικές. Έχει μεγάλη καρδιά ο υπουργός και η Κύπρος είναι το δωμάτιο φιλοξενίας της οικίας του για τα φιλαράκια του ενώ οι Κύπριοι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Δεν χρειάζεται τους ψήφους μας. Έχει φέρει πολλούς άλλους από το εξωτερικό*. Άρα είμαστε πλέον σίγουροι ότι η Λάρνακα θα είναι το νέο Μάλμο επειδή ο υπουργός εσωτερικών έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς παράνομους μετανάστες μουσουλμανικής πίστης που έχουν σχέση με ακραιοδεξιά (Χαμάς) και αποσχηστικά (Γιακιτι/Yakiti) κινήματα στις χώρες καταγωγής τους.

Για αυτό τον λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ίδιο και την κυβέρνηση του που επιτέλους δώσανε ένα σκοπό για την εγκαταλελειμένη πόλης της Λάρνακος. Το εκτιμούμε πραγματικά που όλα τα έργα είναι ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ευελπιστούμε ότι η Λάρνακα θα γίνει στο μέλλον η καλύτερη πόλη-γκέτο της Κύπρου, εκπληρώνοντας το όνειρο σας για μια διχασμένη πολυεθνοκοινωτική ασταθής χώρα υπό το νόμο του Ισλάμ.

Και κάτι τελευταίο...ΠΑΡΕΤΗΘΟΥ Ν. ΣΥΛΙΚΙΩΤΗ

Το μέλλον της Κύπρου:
">



*Το Βρετανικό εργατικό κόμμα αύξησε κατά 58% τον αριθμόν διαβατηρίων (υπηκοότητες) που δωθήκαν σε αλλοδαπούς το 2009 εν προετιμασία για τις εκλογές του Μαή.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1253657/Number-asylum-seekers-arriving-Britain-falls-30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου