Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο Ελληνικός Πολιτισμός εστί Ευρωπαϊκός; (2)

Την Ελλάς αθθυμηθήκαν την άμμαν εγρειαστήκασιν να διαλύσουσιν την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν που αδιαφορούσεν για τα αρχαιοελληνικά μνημεία. Αντατζςαι επαναστατήσασιν οι δικοί μας επιτυχώς αντιληφθήκασιν οι Ευρωπαίοι ότι τούτη η εξέγερση έσςει προοπτικήν. Εβοηθήσασιν την Ελλάδαν να δημιουργήσει κράτος τζςαι να ανακυρήξει ανεξαρτησίαν αμμά εβάλασιν έναν δικόν τους να την κυριαρχεί, την οικογένειαν Γλύξμπουρκ. Τότες αποφάσισεν η Ελλάς να ενταχθεί κάτω που τον τίτλον της Ευρωπαϊκής χώρας.

Ωστόσο η Ελλάδα επεκτάθηκεν ως το 1920 με την συνεργασίαν των Σέρβων, Ρουμάνων τζςαι Βούρκαρων ενάντιον της Τουρτζςάς τον 1ον Βαλκανικόν Πόλεμον τζςαι με την βοήθειαν της Τουρτζςάς, των Σέρβων τζςαι των Ρουμάνων εναντίον της Βουρκαρίας τον 2ον Βαλκανικόν. Η Ευρώπη ήτον απούσα...Ώστην συνθήκην των Σεβρών. Τότες εγρειάστηκεν η Ευρώπην την Ελλάδαν για να αποτελέψουσιν την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν. Η Ελλάδα ανταμοίφθηκεν με την Ανατολικήν Θράκην τζςαι την Σμύρνην. Μετέπειτα η Βρεττανία επαρότρυνεν την Ελλάδαν να συνεχίσει τες κατακτήσεις ενώ οι Γαλλο-ιταλοί εβοηθήσασιν τους ΝεόΤουρκους να αντισταθούσιν τζςαι οδηγηθήκαμεν ειστήν Μικρασιατικήν καταστροφήν (η 2η μιάλη προδοσία). Εντούτοις η Ελλάς με νέον μισητόν εχθρόν, την Τουρτζςάν, αποφάσισεν να παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή πιόνιν. Η τελευταία λαμπρή σελίδα της νέας Ελλάς επροέκυψεν τότες που επέτυχεν την πρώτην νίκην εναντίον των δυνάμεων του Άξονα τζςαι που ύστερις με τους συμμάχους αντατζςαι ενικήσασιν την Ναζιστικήν Γερμανίαν.

Μετέπειτα άρκεψεν η σκοτεινή περίοδος του ΝεοΕλληνικού Πολιτισμού. Ο εμφύλιος, η δυτικουποστηριζόμενη Χούντα που επούλησεν την Κύπρον, η κατάργηση της καθαρεύουσας, οι καπιταλιστικοί εργολάβοι της Αθήνας που ισοπεδώσασιν τα νεοκλασσικά τζςαι έκαμαν την ασςημόττερην πρωτεύουσαν της Ευρώπης, η χρεοκοπία του 2010 αμαυρίζουσιν την χώραν του Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, της Κάλας, του Καραθεοδωρή, του Καζαντζάκη, του Θεοδωράκη τζςαι των ηρώων του 21'.

Τούντες δεκαετίες η Ελλάς επαρέμεινεν πιστά προσκολλημένη ειστήν Ευρώπην, παρόλο που την επρόδωσεν διπλάκις. Τζςαι η κατάνκια της τες τελευταίες δεκαετίες έφτασεν ειστό αποκορύφωμαν της. Εξεχαστήκασιν τα αρχαιοελληνοβυζαντινά ιδανικά. Αντικατασταθήκασιν με την χρηματολατρείαν, της φιμολατρείαν, την διαφθοράν, την οκνυρίαν. Έφτασασιν οι Καλαμαράες ειστά πρόθυρα της χρεοκοπίας. Την οικονομίαν τους χειρίζεται την η Γερμανίαν πκιον. Οι Μακεδόνες εγίναν Σλάβοι. Οι Έλληνες της Μέσης Ανατολής γίνασιν Αράπηες τζςαι δε της Β.Ηπείρου Αλβανοί. Εν αθθυμίζει οτιδήποτε που το λαμπρόν της παρελθόν λόγω της προσέγγισης της Δύσοθκιον (προς την Δύσην).

Η Κύπρος που δεν υποφέρει που τούντες «αρετές» επροδώθηκεν επίσης πολλάκις που την Ευρώπην αφού η ένταξη της ειστήν Ε.Ε. εν οδήγησεν ειστήν Ε.Ε. να καλεί την Τουρτζςάν να αποχωρήσει που την Κύπρον. Αντιθέτως κάμνει προσπάθειες για αναγνώρισην του ψευδοκράτους. Ενώ το ΕΔΑΔ αποφάσισεν λόγω φόρτου εργασίας να εγκαταλείψει τους Έλληνες της Κύπρου ειστήν δίτζαιην κρίσην της Τουρτζςάς. Δηλαδή το θύμαν βιασμού να έσςει για δικαστήν τον βιαστήν της (η 3η προδοσία).

Γιαυτόν η Ελλάς ουκ εστί Ευρώπη. Η Ελλάς εστί Ελλάς. Μεν ξιάννεται την ετυμολογίαν της Ευρώπης, ευρύς + ώψ, νεοελληνιστί μογγολοπρόσωποι, βάρβαροι. Η ελληνική ιστορία έν αντίθετη της ευρωπαϊκής. Ποττέ έν εδιέπραξεν η Ελλάς γενοκτονίαν, ποττέ εν υπήρξεν επιθετική αυτοκρατορική δύναμη. Όποτε υπάρχει μαρασμός ειστήν Ευρώπην η Ελλάς πραγματικά ανθεί τζςαι το αντίθετον. Η Ευρώπη έν χαμμένη πολιτισμικά, περιμένει ασυνείδητα την επόμενην αντιγραφήν μιάς ανθούσας Ελλάς.

Τώρα η Ελλάς πρέπει να σταματήσει να βασίζεται ειστήν Ευρώπην. Πρέπει να απολέσει την ευρωπαϊκήν ασθένειαν. Η Ελλάδα οφείλει να καθαρίσει την διαφθοράν, την φιμολατρείαν, την χρηματολατρείαν. Να σταθεί ειστά θκυο της πόθκια μανισςή της. Να ανθίσει πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά. Η Κύπρος να θέσει τέρμαν ειστήν Τουρκο-Ελληνικήν έχθραν με μιάν σωστήν επανένωσην. Τελικά Ο Ερτογάν είσςεν δίτζςον. Η Δύση μας έσςει να μισόμεν ο ένας τον άλλον για να μας πουλούσιν όπλα (γαλλικές φρεγάτες, γερμανικά υποβρύχια τζςαι μαχητικά έν καιρώ χρεοκοπίας).

Η Ελλάς πρέπει να επαναθθυμηθεί τες αξίες της. Να ξαναθθυμηθεί ότι ένι η ρίζα.

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ανάρητηση φίλε και σε πολλά σημεία έχεις δίκαιο. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναθυμηθεί τις αξίες που πρώτα οι Έλληνες καθιέρωσαν. Δικές μας αξίες, που απολέσαμε δυστυχώς για μιαν άλλη ταυτότητα. Αλλά διαφωνώ στο οτι η Ελλάδα πρέπει να απομακρυνθεί από την ΕΕ. Εξάλλου άλλο οι ευρωπαικές χώρες όπως τις αναφέρεις εσύ(οι μεγάλες δυνάμεις δηλαδή σ'εκείνα τα χρόνια) που όντως μόνο όταν είχαν συμφέρουν μας βοηθούσαν, και άλλο η Ευρωπαική Ένωση ως ιδέα, που δημιουργήθηκε με τη συνθήκη του Μάαστριχτ το 92.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως πολλά ωραίον το κομμάτιν σου φίλε. Αλλά τείνω να συμφωνώ τζιαι με τον φίλον Ανώνυμο πιο πάνω, στο ότι άλλον οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις, τζ΄ ά΄λλον η ιδέα της σημερινής Ευρώπης. Η κάθε χώρα πρέπει πλέον να μετρά την δύναμη τζιαι τες αδυναμίες της, πριν αρκέξει να σύρνει πέτρες του γείτονα. Εν γεγονός ότι πολλές χώρες έχουν σκοπόν μόνον να δημιουργούν τζιαι να συντηρούν κρίσεις, απλώς τζιαι μόνον για να πουλούν όπλα με κέρδος. Αλλά δεν συμφέρει σε κανέναν να τα τσουγκρίσουν 2 γειτόνοι - σύμμαχοι. Δέτε για παράδειγμα την κρίση του 1987 (Πίρι Ρέϊς), ή πρόσφατα στα Ίμια. Που ούλλοι εβουρούσαν να σβήσουν φωθκιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ για τα σχόλια σας! αποδεκτή και σεβαστή η γνώμη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή