Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αντισλαμικόν Φεστιβάλ: Το Ισλάμ ανά την Ευρώπην



9 σχόλια:

  1. Εν εντυπωσιακό ότι ένας άνθρωπος που ζει σε μια χώρα στην οποία η Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ελέγχει σε τεράστιο βαθμό το κράτος τζαι την οικονομία, αναμιγνύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα του κόσμου, στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, παρακάμπτει την πολεοδομία της πρωτεύουσας, παίζει στο χρηματιστήριο, διορίζει Υπουργό Παιδείας τζαι άλλα πολλά, εν εντυπωσιακό λοιπόν που ένας άνθρωπος που ζει σε τούτη τη χώρα επιλέγει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα ισλαμιστικά καθεστώτα του εξωτερικού.

    Εθελοτυφλία; Θρησκευτική διάκριση; Αφέλεια;

    Εμένα πάντως φαίνεται μου λίο περίεργο. Θα επερίμενα κάποιος να ενδιαφέρεται για τη χώρα του, για πραματα που επηρεάζουν τη ζωή του τζαι τα κοπελλούθκια του, για τα οποία έσιει τζαι ο ίδιος ευθύνη ως ισότιμος τζαι ενεργός πολίτης. Αντί αυτού εν πιο σημαντικό να επιτεθούμε στο Ισλάμ... ότι πεις φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Ανώνυμε,
    Μα εν εκατάλαβες τίποτε σιόρ; Τούτον εν το 6ον ya το 7ον συνεχόμενο post που ο Σταυροφόρος Blogοδεσπότης “Κυπριακόφωνος” αφιερώνει για να αρνητικά του ισλαμισμού/μουσουλμανισμού! Τζιαι κάμνει το για να αφυπνίσει ΕΜΑΣ τους βαθύτατα υπνώττοντες ιθαγενείς «Έλληνες Χριστιανούς κι Ορθόδοξους» [η περίφημος Χατζιηλιασίδειος έκφραση] Κύπριους που δεν βλέπουμε τους κίνδυνους που ελλοχεύουν για τον τόπο ΜΑΣ [και την εθνική και χριστιανορθόδοξη ΜΑΣ ταυτότητα] από την κάθοδο των μυρίων [ισλαμο-μουσουλμάνων] ... Μα παίζεις πελλόν ρε Ανώνυμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμε

    Γράψε ελεύθερα για την 'Εκκλησςάν Π.Ε.' φίλε ανώνυμε...!! Αν μεν έσςεις ιστολόγιον πέψε μου εις την ηλεκτρονικήν μου διεύθυνσην έναν κείμενον τζαι εννά το βάλω δαμαί ευχαρίστως!

    Αλλά...

    Έν ανθρώπινον δικαίωμαν να σου λαλεί η "θρησκεία" ή οι κληρικοί της να σκοτώσεις αλλόπιστους; Έν ανθρώπινον δικαίωμαν να καταπατάς τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, γιενεκών, αλλόπιστων; Έν ανθρώπινον δικαίωμαν να σου λαλεί ο άλλος ότι εν μπορείς να κατακρίνεις την "θρησκείαν" του;

    Όι, τούτα ένναιν ανθρώπινα δικαιώματα.

    Εσού όπως τζαι πολλοί άλλοι που εσχολιάσασιν εχάσασιν το νόημαν τούντο φεστιβάλ. (Καμιά έκπληξη)

    Εθελοτυφλία; Θρησκευτικός κατευνασμός; Ιδεολογικά προσκολλήματα; Φίλοι του φασιστικού ισλάμ;

    Μάλλον.

    Τζαι μέμπα υπάρχει κανένας άγραφος νόμος που λαλεί ότι τα Κυπριακά ιστολόγια πρέπει να γράφουσιν μόνον για τα τοπικά θέματα της χώρας; Εγιώ μάλλον εν τον ιξέρω. Βρίσκω τον πολλά εγωκεντρικόν τζαι την στάσην σου πολλά γαιοομφαλοσμικιάν.

    Άντε γεια!

    @ Άνευ μου!!!

    Επεθύμησα σε! Ένταλως ήτουν οι διακοπές σου; Εχαλάρωσες; Πίσω εις την δουλειάν σου μέστα ιστολόγια τωρά ένναιν;

    Πάντως ΕΣΟΥ που ΜΟΥ υπεράσπισες την ελληνορθοδοξίαν φαίνεσαι υποκριτής με τούτα που λαλείς τζαι με το που ειρωνεύκεσαι εμέναν που σου είπα ότι μπορείς να κρίνεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ την χριστιανοσύνην.

    Χαρασςό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Κυπριακόφωνος
    Κοίταξε, εσύ μπορείς να επιλέγεις να θεωρείς ότι οι φανατικοί ισλαμιστές εν επειδή έτσι λέει η θρησκεία τζαι ακολουθεί τζαι ο θεσμός, ενώ οι φανατικοί χριστιανοί εν έτσι επειδή φταίει ο θεσμός, παρόλο που η θρησκεία εν καλή.

    Δικαίωμα σου.

    Εγώ ισχυρίζουμαι ότι οι σημιτικές θρησκείες εν εξίσου ρατσιστικές, βίαιες τζαι εκδικητικές στα ιερά τους κείμενα. Ισχυρίζουμαι επίσης ότι οι θεσμοί τους όι μόνο ακολουθούν παραπάνω τούτα τα κομμάτια των ιερών κειμένων τους (παραδοχή μοναδικής αλήθειας, κόλαση για αλλόθρησκους, υποχρέωση προσηλυτισμού), αλλά επιλέγουν να αγνοούν επιδεικτικά τα πιο σωστά κεφάλαια (κοινοκτημοσύνη, ισότητα, φιλανθρωπία).

    Τούτο που σημειώνω στην περίπτωση σου εν ότι διάς μου την εντύπωση με την επικέντρωση σου σε κάτι ξένο ότι πίσω που το μανδύα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσιεις κάποια άλλα κίνητρα. Θα εφαίνεσουν πιο ειλικρινής αν σε ενδιαφέραν τζαι λίο τα ανθρώπινα δικαιώματα δαμαί που έσιεις τόσο την ευθύνη ως ενεργός πολίτης όσο τζαι την δύναμη να αλλάξεις κάτι.

    Στα σχολεία μας έχουμε κατήχηση της ελληνορθοδοξίας αντί μάθημα θρησκευτικών. Εσύ έβαλες ένα φιλμάκι για ένα σχολείο στην Αγγλία που το σπονσάρει η Σαουδική Αραβία. Ναι, λυπούμαι τα παιδάκια στην Αγγλία που φανατίζουνται, που την άλλη όμως μπορώ να υψώσω τη φωνή μου τζαι τη ψήφο μου τζαι τους φόρους μου στη χώρα που ζω. Για τα κυπριόπουλα εν ενδιαφέρεσαι;

    Η εκκλησία εδιοργάνωσε ολόκληρες διαδηλώσεις για να μείνει ποινικό αδίκημα η ομοφυλοφιλία. Θα εδιερωτάτουν κάποιος γιατί ασχολείται η εκκλησία με τα ποινικά αδικήματα αφού εν πνευματικός ο ρόλος της. Πόσο μάλλον αν έσιει δικαίωμα η εκκλησία να μπαίνει μες τα υπνοδωμάτια του κόσμου να εγκρίνει τη σεξουαλική του ζωή. Εσύ ενδιαφέρεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Βέλγιο.

    Άμαν ο αρχιεπίσκοπος λαλεί ότι "πόσο θα τους ταΐζουμε ακόμα τους αχαΐρευτους; Δεν σταματά ποτέ [...] το τούρκικο ραχάτι. Μια ζωή τεμπέληδες ήταν" εν βρίσκεις ότι εν αρκετά αντιχριστιανικό τζαι φανατισμένο για να σε ενοχλεί. Πιο επικίνδυνο εν ότι εννα κάμουν ρολόι στη Μέκκα.

    Εμένα διάς μου την εντύπωση ότι το πρόβλημα σου εν αλλού... Μπορεί να έχω τζαι λάθος, αλλά είμαι σίουρος ότι εν σε ενοχλεί να το σχολιάσω. Άλλωστε διώ σου τζαι την ευκαιρία να το ξεκαθαρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε παραπέμπω σε εις την εναρκτήριαν ανάρτησην του φεστιβάλ. Είσαι εσύ ο "ανώνυμος" που άηκεν το τελευταίον σχόλιον; Παρεπιπτόντως τωρά το είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού με παραπέμπεις λοιπόν να ασχοληθούμε τζαι λίο μαζί της...

    "Εις τον κοσμικόν ανεπτυγμένον κόσμον έσςει τζαιρόν που ευνουχίστηκεν ο χριστιανισμός τζαι επιτεύχθειν η απελευθέρωσις της σκέψης, της λογικής τζαι της ζωής που τους αλύσους της οργανωμένης χριστιανικής θρησκείας. Η λογική σκέψη ενίκησεν τζαι υπόταξεν τες δεισιδαιμονίες της. Πάνω εις τούντην λογικήν σκέψην (τον Πεφωτισμόν) εκτίσαμεν τες χώρες μας."

    Πλήρως αναληθές, για να μεν πω αφελές. Το κράτος μας ελέγχεται πολιτικά τζαι οικονομικά σε τεράστιο βαθμό που την εκκλησία. Έσιει δικά της ΜΜΕ, τεράστια μετοχνικά κεφάλαια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εταιρίες, ξενοδοχεία, ακίνητη περιουσία δισεκατομμυρίων, διορίζει Υπουργούς Παιδείας, ασκεί πολιτική στο κυπριακό ζήτημα τζαι αποτρέπει νόμους που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα να περάσουν στο κοινοβούλιο.

    "Επειδή θωρώ τούντην απειλήν να εισχωρεί μαζικά τζαι παράνομα εις την χώραν μας με τις ευλογίες μιας υποτιθέμενης άθεης κυβέρνησης υπό την πρόφασην του ψευτοπολυπολιτισμού, αποφάσισα να ξεκινήσω σαν ανταπάντηση το πρώτον ιστολογικόν Αντισλαμικόν Φεστιβάλ".

    Εγώ εν βλέπω ισλαμική απειλή στην Κυπριακή Δημοκρατία που να συγκρίνεται έστω με την τελευταία παρανυχίδα της εκκλησίας, οπότε επέτρεψε μου διαφωνώ μαζί σου. Εν καθαρά θέμα κλίμακας. Για αυτό άλλωστε τζαι δυσκολεύκουμαι να πιστέψω ότι εν κρύβουνται άλλες ανησυχίες πίσω που τη σταυροφορία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμε

    1. Ευχαριστώ που μου επιβεβαίωσες ότι πιστεύκεις ότι η Κύπρος έν το κέντρον του κόσμου. Βάσει τούτων που μου λαλείς για εσέναν ο κοσμικός ανεπτυγμένος κόσμος = μόνον η Κύπρος. Τραγικόν.

    2. Πάντως οι κινήσεις του ΑΚΕΛ για φορολογίαν της εκκλησιαστικής περιουσίας τζαι των κερδών της 'Εκκλησίας Π.Ε.' εν μου λαλούσιν ότι η 'Εκκλησία Π.Ε.' ελέγχει σε τεράστιον βαθμόν το κράτος. Ναι η εκκλησία της Κύπρου έν σςεσμένη που άποψην των ριαλιών. Πε μας κάτι που εν ιξέρει ούλλη η Κύπρος. Εξ ού τζαι αποκαλώ της 'Εκκλησία Π.Ε.'. Το Π.Ε. σημαίνει Περιορισμένης Ευθύνης, δηλαδή Limited (Ltd). Η εκκλησία της κύπρου έν μια εταιρία.

    Αν έσςεις αποδείξεις για το ότι διορίζει υπουργούς παιδείας τζαι αποτρέπει νόμους που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παρακαλώ όπως μου τα δείξεις για να ετοιμάσουμεν μιαν ανάρτησην τζαι αποκαλύψουμεν τούντα σκάνδαλα για να προσαπτούσιν οι της εκκλησίας τζαι της κυβέρνησης εις την δικαιοσύνην. Τέθκοια διαφθορά πρέπει να αποκαλυφτεί!

    3. Εννά διαφωνήσω μαζί σου:

    Α. http://falies.com/2010/04/15/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD/ (εμείς πρέπει να διδάσκομεν ούλλες τες θρησκείες εις το μάθημαν των θρησκευτικών ή να καταργήσομεν το μάθημαν).

    Β. http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=889335&-V=archivearticles

    Γ. http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=11949& (γι'αυτό το επεισόδιο στις ειδήσεις είχαν πει επίσης ότι διάνεμαν οι Σουνίτες φυλλάδια που τους καλούσαν για εχθροπραξίες εναντίον των άπιστων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Εν εύκολο να βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου για να αναπτύξεις μετά επιχειρήματα εναντίον της επίπλαστης άποψης. Κανένας εν είπε ότι η Κύπρος εν το κέντρο του κόσμου. Είπα όμως ότι εν η κοινωνία στην οποία ζούμε, ότι όσα λαλείς εν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα μας, τζαι ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη σαν ενεργοί πολίτες να τη βελτιώσουμε.

    2. Επαναλαμβάνω ότι δικαιούσαι στην μια περίπτωση να επιτίθεσαι μόνο στο θεσμό τζαι στην άλλη στη θρησκεία. Έχω και εγώ δικαίωμα να επιτίθουμαι τζαι στις δύο θρησκείες μαζί με τους θεσμούς τους. Η διαφορά μας εν εμφανής για οποιοδήποτε καλόπιστο (ωραίο το λογοπαίγνιο...).

    Δήλωση του Αρχιεπισκόπου μετά που συνάντηση με υποψήφιο πρόεδρο της δημοκρατίας το 2008:
    "Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας τόσο για το εθνικό θέμα που ενδιαφέρει την Εκκλησία όσο και για το Υπουργείο Παιδείας το οποίο πολύ μας ανησυχεί. Έχουμε μιλήσει στις λεπτομέρειες και ο κ. Πρόεδρος είναι σύμφωνος με τις επιθυμίες της Εκκλησίας να έχει λόγο πάνω στο θέμα της παιδείας μας γιατί αν χάσουμε τα παιδιά μας που είναι η ελπίδα του μέλλοντος αυτού του τόπου δεν μας σώζει τίποτα".
    Άμαν εμιλήσαν στες λεπτομέρειες τα πλάσματα εγώ τι να πω...

    3. Σιέρουμαι που διαβάζεις τες Φάλιες. Στες δράσεις τζαι τα κείμενα τους φαίνεται καθαρά η διαφορά κλίμακας που σου είπα μεταξύ εκκλησίας τζαι ισλάμ στην Κύπρο. Φαίνεται επίσης ότι ασχολούνται με τα δικαιώματα γενικά αντί να επικεντρώνουνται σε ένα θεσμό μόνο. Επίσης οι Φάλιες ποττέ εν θα γράψουν κείμενο σαν τα δικά σου, τούτο μπορώ να σου το εγγυηθώ.


    Όπως και να έχει το πράμα, εγώ εν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω. Νομίζω κάθε αναγνώστης μπορεί να κρίνει που μόνος του διαβάζοντας τούτα που εγράψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμε

    1. Κόμα εν μου απάντησες γιατί εν μπορώ να ασχοληθώ με πράματα που εν αφορούν μόνον την Κύπρον τζαι άμμαν γράφω για τον "σύγχρονον κοσμικόν κόσμον" εσκέφτεις μόνον την Κύπρον. Το ιστολόγιον έν δικόν μου τζαι ότι θέλω γράφω για όποιον θέμαν θέλω άνευ ορίων. Τέλως πάντων. Ότι είχα να πω για την στάσην σου είπα τα.

    2. Και καλά κάμνεις να επιτήθεσαι. Σε παρακάλεσα να γράψεις κάτι για την Εκκλησίαν της Κύπρου τζαι/ή την Ελληνορθοδοξίαν για να το αναρτήσω εις το ιστολόγιον μου τζαι έχω πει επανελημμένα ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κρίνει την Ελληνορθοδοξίαν ελεύθερα.

    Καρτερώ πως τζαι πως μιαν τέθκοιαν ανάρτησην που κάπκοιον. Που δεξιούς έθθα το επερίμενα. Μάλλον που αριστερούς αλλά προς εκπλήξεως μου μερικοί εφκήκασιν θρησκευόμενοι τζαι φιλοεκκλησιαστικοί! Τι τραγωδία. Πάντως εν μπορείς να πεις ότι αήννω την εκκλησίαν τζαι την ελληνορθοδοξίαν εις το απυρόβλητον.

    Η διαφορά μας όμως ένναιν ότι εγιώ επιτήθεμαι εις έναν θεσμόν τζαι θρησκείαν μόνον τζαι εσού εις τα θκυό. Οι διαφορές μας έναι, πρώτον ότι έχουμεν διαφορετικές απόψεις για την επιρροήν που έσςει η εκκλησία εις την χώραν μας τζαι γενικά η εκκλησία εις τον σύγχρονον κοσμικόν κόσμον (επειδή τούτον έν μέρος του θέματος μας όι η Κύπρος μόνον) τζαι δεύτερον εγιώ εν εθελοτυφλώ άμμαν πρόκειται για τον κίνδυνον που παρουσιάζει το ισλάμ τζαι (η παράνομη στην περίπτωσην της Κύπρου) ισλαμική μετανάστευση εις την ύπαρξην του κοσμικού κόσμου (το θέμαν της ανάρτησης).

    3. Άρα ο Χριστόφκιας κρόννεται του Αρχιεπισκόπου πάνω σε θέματα Παιδείας; Έν πρόκειται για διαφθορά; Που έναι ο διαχωρισμός της εκκλησίας και του κράτους; Ένναιν ειρωνικόν αν λάβεις υπόψην ότι ο Χριστόφκιας έν ο πρώτος των κομμουνιστών εις την Κύπρον τζαι πρέπει κατά κανόναν νάν άθεος; Επίσης επέρασεν που την υπογραφήν του αρχιεπισκόπου ο υπουργός παιδείας οξά ότι του κατεβεί λαλεί ο επιχειρηματίας Ττόμις για να δειχτεί; Πολλά βασανιστικά ερωτήματα. (που αν απαντηθούσιν με στοιχεία όπως έγγραφα έχομεν μιάλον λαβράκιν εναντίον της εκκλησίας τζαι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου).

    Αφού ίσως δαμαί εν πρόκειται μόνον για την επιρροήν της εκκλησίας αλλά τζαι για την διαφθοράν ούλλης της πολιτικής μας ηγεσίας.

    4. Θκιεβάζω όσα ιστολόγια μπορέσω. Εν σημαίνει ότι ασπάζουμαι ότι γράφει το κάθε ιστολόγιον. Απλώς θέλω να ξέρω τες γνώμες του καθενού για διάφορα θέματα.

    Οι Φάλιες εν ξέρω ανναιν όντως στελεχωμένες που πραγματικούς κομμουνιστές ή έχουν σχέσεις με κάπκοιον κόμμα όπως το ΑΚΕΛ. Αν ήτουν όντως πραγματικοί αριστεροί εννά επικροτούσασιν την επίθεσην μου εις το Ισλάμ τζαι την υπεράσπισην της κοσμικής κοινωνίας (δε την ανάρτησην για την λογοκρισίαν οποιασδήποτε κριτικής εναντίον του Ισλάμ) επειδή πρέπει ναν άθεοι. Αν έν απλώς πραγματικά εναντίον του Ισλάμ όπως οι Τ/Κ που υποστηρίζουσιν τότε πάλαι έθθα ήτουν αρνητική η ανταπόκριση τους.

    Οι δε Τ/κ καθηγητές που έν αριστεροί τζαι κοσμικοί μάλλον έθθα τα είχαν μιτά μου. Άδε την Τουρκίαν που είσςεν τόσους αντισλαμικούς νόμους πριν τον Ερντογάν.

    Τέλως πάντων εν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του ιστολογίου ούτε των Τ/Κ. Απλώς υποθέτω πράματα όπως τζαι εσού εχτός αν είσαι των Φαλλιών.

    Τέλος, ακόμα εν εκατάλαβες ότι επιτήθεμαι του Ισλάμ επειδή 1. προωθεί το μίσος τζαι την βίαν 2. ενθαρρύνει της γκετοποίησην τζαι την αποστασιοποίησην των πιστών τους που τους "άπιστους" τζαι 3. επειδή καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Η πρώτη ανάρτηση μου ήτουν για τα δικαιώματα των γιενεκών τζαι η 2η για την ελευθερίαν του λόγου. Με λυπεί αφάνταστα που εν το εδιαπίστωσες κόμα.

    Όπως τζαι εσού, ότι είχα να σου πω είπα τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή