Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αντισλαμικόν Φεστιβάλ: Μέρος 3ον

Σήμερον παραθέτουμεν άρθρα προς ανάγνωσην:

Giant Mecca clock seeks to call time on Greenwich

For more than a century, a point on the top of a hill in south-east London has been recognised as the centre of world time and the official starting point of each new day.

But now the supremacy of Greenwich Mean Time is being challenged by a gargantuan new clock being built in Mecca, by which the world’s 1.5 billion Muslims could soon be setting their watches.




Islamic nations snub UN plea to help flood victims

ISLAMIC nations are shunning a United Nations appeal for the worsening Pakistan floods, amid tensions with President Zardari.

Western countries have rallied to Pakistan's aid, with the US and Britain the leading donors in the drive to raise $US460 million in the first 90 days. Hillary Clinton, the US Secretary of State, is expected to attend a special meeting of the UN General Assembly on Thursday to show solidarity with Pakistan, diplomats said.

Not a single Islamic nation appeared yesterday on the UN's latest list of donors, despite efforts to reach out to them.

9 σχόλια:

  1. Μου είναι εντελώς αδύνατο να διαβάσω τα άρθρα σας για περί αντισλαμισμού (Αντί+Σλαμ).
    Και λυπάμαι που δεν θα είναι ιδιαιτέρως ευγενικό το σχόλιο μου.Εαν όμως εσείς έχετε το θράσος να χρησιμοποιείται την κυπριακή γλώσσα με αυτον τον κάκιστο τρόπο,εγώ γιατί να μην έχω το θράσος να πω,πως είναι ντροπή να περιφέρεστε στα μπλογκς ως γνώστης αυτής της γλώσσας.Στο κάτω κάτω, ο Μιχάλης ο Πιτσιλλίδης δεν πέθανε πριν 20 χρόνια,είχατε την ευκαιρία να συναντήσετε ένα μελετητή/λογοτέχνη της κυπριακής με υψηλών προδιαγραφών αίσθηση και μόρφωση.Και το μπλογκ του ασέρα,είναι ένα κλικ μακριά.
    Διερωτούμαι,πως νομιμοποιείται κάποιος που αντιλαμβάνεται το γλωσσικό ζήτημα και τη γλώσσα ωσάν η κύπρος να είναι ολόκληρη μια μάντρα,να κρίνει τους πολιτισμούς άλλων λαών.

    Λυπάμαι για το σχόλιο που αφήνω,αλλά σαν κύπρια αισθάνομαι ντροπή για το επίπεδο στο οποίο ρίχνεται την σπουδαιότατη κυπριακή διάλεχτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Πακιστάν για το κακόν που το ήβρε χρειάζεται 2,8 δισ. δολάρια για να στεγάσει τον κόσμο και να κάμει βασικές υποδομές για νερό (που εμπλύνθηκε ούλλο που τα πλημμυρόνερα) και φαγητό (που επλημμυρίσαν οι σοδειές τους). Ο ΟΗΕ είπε μπορεί να μαζέψει 460.000 δολάρια. Ως τωρά εμαζέψαν 180.000 και επιάσαν απλά υποσχέσεις για τα υπόλοιπα. Τα ισλαμικά κράτη διούν τες εισφορές τους πλέον στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνδιάσκεψης και στην Ερυθρά Ημισέληνο, όι στο ΝΤΑΟ. Οι Ταλιμπάν μόλις είδαν τι γίνεται εξεκινήσαν να βοηθούν κόσμο για να κερδίσουν υποστήριξη. Ο ΟΗΕ εκάλεσεν τους Πακιστανούς να μεν δεχτούν βοήθεια που τους Ταλιμπάν γιατί θέλουν μέσω της βοήθειας τους να προωθήσουν την τρομοκρατία. Είπαν τους με λλία λόγια, μείνετε να πεθάνετε και μεν πιάσετε βοήθεια που τρομοκράτες. Σε κανένα χρόνο που σήμερα, που οι Ταλιμπάν έννα χτυπούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και έννα βουρούν στο Πακιστάν να χωστούν, το ΝΑΤΟ έννα ζητά βοήθεια που το Πακιστάν και έννα βρίσκει πόρτες κελιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Disdaimona
    Τι σχέση έσιει η γλώσσα με τες προσωπικές απόψεις του καθενός; Ο Aceras εν άλλος άνθρωπος και ο Κυπριακόφωνος εν άλλος. Έχουν διαφορετικές απόψεις άσχετο αν τες εκφράζουν με την ίδια γλώσσα. Αν οι ιδεολογίες έρκουνταν μαζί με τη γλώσσα θα εζούσαμε σε έναν πολά διαφορετικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Defiance

    Αφού τούτη ήτουν έκκληση για βοήθεια που τον ΟΗΕ όι που το ΝΑΤΟ. Οξά θεωρείς Ο.Η.Ε. = ΝΑΤΟ; χεχεχε

    Συμφωνώ ότι υπήρξεν ολιγωρία εκ μέρους των Η.Ε τζαι προ πάντων που την Πακιστανικήν κυβέρνησην. Φυσικά οι αθθρώποι εν είχασιν επιλογήν παρά να αποδεχτούν βοήθειαν που τους Ταλιμπάν. Εν τους αδικώ.

    Εν ιξέρω όμως αν είπεν όντως ο ΟΗΕ να μεν πκιάσουσιν την βοήθειαν που τους Ταλιμπάν. Έσςει κάπκοιον άρθρον που μπόρεις να μου δείξεις σε παρακαλώ;

    Εγιω το μόνον που βρίσκω έν τούτον αλλά λαλεί ότι οι Ταλιμπάν εκαλέσασιν την Πακιστάνικην κυβέρνησην να μεν πκιάει την βοήθειαν του Ο.Η.Ε.:

    http://www.france24.com/en/20100811-pakistan-taliban-reject-flood-aid-west-usa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι έσιεις δίκιο, εσύγχησα το πολιτικό πιόνι των Αμερικανών με το στρατιωτικό τους πιόνι στη φάση που ελάλουν για την Ερυθρά Ημισέληνο. Και έγραψα και το στρατιωτικό πιόνι ΝΤΑΟ αντί ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ και οι Ταλιμπάν εζητήσαν να μεν δεχτούν βοήθεια που τη Δύση.

    Δαμέ εν οι ανησυχίες του ΟΗΕ
    http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17827&subid=2&pubid=38864660

    http://www.asianews.it/news-en/UN-warns-Taliban-exploiting-Pakistan-floods-19181.html

    http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,711703,00.html

    Και δαμέ ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231055432

    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231055109

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=348885&dt=17/08/2010

    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231054651

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξαναλέω,πως λυπούμαι βαθύτατα που αφήνω αυτο το σχόλιο. Δεν σχολίασα τις απόψεις του μπλογκ ούτε σύγκρινα ανθρώπους.

    Λέω πως η γλώσσα είναι κοινό κτήμα των ανθρώπων ενός τόπου και επ΄αυτού θεώρησα πως έχω το δικαίωμα να τοποθετηθώ.Δεν είναι άποψη η γλώσσα.

    Επί των απόψεων δεν θα τοποθετηθώ. Όταν διαβάζω ένα κείμενο,πρέπει πρώτα να ξέρω σε ποιά γλώσσα το διαβάζω. Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα,εαν υποθέσουμε,πως ίσως να διαφωνούσα με τις παρούσες αναλύσεις.

    Λυπάμαι ξανά,κάποιες φορές όμως η σιωπή δεν βοηθά κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. disdaimona koukla mou, edw o kosmos grafei sta greeklish, kai i prospatheia na kamei kati kapoios me ti glwssa ti kypriaki, ti dialekto an theleis se peirakse?

    nomizw kakws asxolithikes apo tin arxi.
    Kakws lipithikes.
    kanei kai zesti kai de teriazei i lipi me ti zesti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτιμώ να λέω ανοιχτά την άποψη μου,ακόμα κι αν χρειαστεί, σε καθαρά ανθρώπινη βάση,να απολογηθώ,αν δεν έχω κάτι θετικό να πω.

    Το να μην ασχολούμαι,ή το να σκέφτομαι και να μην εκφράζομαι σημαίνει με πολύ απλά λόγια,και πάλι μετά συγχωρήσεως,πως έχω γραμμένους τους γύρω μου.Αυτό θεωρώ πως είναι απείρως πιο υποτιμητικό από το να διαφωνήσω.
    Αν μη τι άλλο,αυτό εξυπακούει,πως απευθύνεσαι,μέσω της άποψης σου,σε ένα κοινωνικό περιβάλλον το οποίο παρακολουθείς και μοιράζεσαι. Και η ειλικρίνια είναι περισσότερο έντιμη συμπεριφορά από το "κρύψε να περάσουμεν γιατί εν πυρά"

    Αυτά. Ευχαριστώ Κυπριακόφωνε,για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να μιλούμε τζαι λίο για την ουσία, επειδή μερικά πράματα εν απλά ψέματα, στη λίστα δωρητών του ΟΗΕ υπάρχουν ισλαμικές χώρες, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι επιλέγουν να μεν τες βλέπουν... τι να πω. Αφού όμως κάποιοι άλλοι ενδιαφέρουνται τζαι λίο για την αλήθεια, ακολουθούν μερικές που τες ισλαμικές χώρες που παρουσιάζουνται στη λίστα δωρητών:

    Σαουδική Αραβία (μόνη της έσιει 10.7% της συνολικής βοήθειας παγκόσμια)
    Τουρκία
    Κουβέιτ
    Ομάν
    Μπαχρέιν
    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
    Μορόκο
    Κατάρ
    Αφγανιστάν
    Ινδονησία
    Αλγερία
    Μαλαισία
    Ιράν
    Αίγυπτος
    Ιορδανία
    Σουδάν
    Συρία

    Φυσικά της λογικής τζαι την αλήθειας προηγείται το μένος μας κατά των αλλοθρήσκων. Αλήθεια, φίλε που σε ενδιαφέρει η φιλευσπλαχνία του Ισλάμ, θα ήθελα πολύ να μας πεις πάνω στη λίστα δωρητών πόσα λεφτά έχει προσφέρει το Βατικανό, η Εκκλησία της Κύπρου, και τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή