Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τι Ευρώπη τι Γιουροβίζιον

- Εννά δεις την Γιουροβίζιον πόψε;
- Την πκοιάν; Όι έχω καλλύττερα πράματα να κάμνω!

Τούτη ήτουν η μιτσςά συζήτηση που είχα με μιάν γνωστήν μου. Εκακοφανίστειν με την απάντησην μου αμμά έσςει τζςαι ξύ(δ)ιν. Γιουροβίζιον έβλεπα που ήμουν μιτσής επειδή ενόμιζα ότι ήτουν διαγωνισμός ποιοτικού τραγουθκιού τζςαι ακουσμάτων κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Τζςαι έτσι ήτουν ως πριν καμιάν 10ρκαν γρόνους. Ύστερις της ένταξης της τηλεψηφοφορίας το σςακαρούτιν του θεσμού ήτουν πασιφανές.

Ούλλα τα τραούθκια έν τα ίθκια, σκεδόν ούλλα τραγουδκιούνται εις τα εγγλέζικα τζςαι παρουσιάζουνται που διάφορες άσχετες σχολιάστριες του ΡΙΚ που ελληνικά έν ξέρουν να μιλήσουν. Γενικώς ο θεσμός εκατάντησεν μια γυαλιστερή μάππα που μέσα της έσςει κάτι τζςαι σαπίζει.

Εσυνειδητοποίησα προσφάτως ότι η Ευρώπη εν θκιαφέρει καθόλου που την Γιουροβίζιον. Η Ε.Ε. διοικείται που τα μιάλα μέλη της που έδειξαν ανικανότηταν με τους χειρισμούς τους όσον αφορά την Ελλαδικήν κρίσην. Τέθκοιος ερασιτεχνισμός με τρομοκρατεί σκέφτοντα ότι τούτοι ανθρώποι ελέχχουν το νόμισμαν μας τζςαι την οικονομίαν μας σγιαν χώρα. Επί πρόσθετα η Ε.Ε. ταλανίζεται κόμα που μιαν ατέλιωτην γραφειοκρατίαν τζςαι βορειοευρωπαϊκόν ελιτισμόν που φέρνει νάκκον την Ναζιστικήν ιδεολογίαν της Άριας Φυλής τζςαι των Υπαθθρώπων. Έν τέλη η άγραφη συφφωνία για την κοινοτιτζήν αλληλεγγύην φαίνεται να είναι αερολογίες αφού η κάθα χώρα της Ε.Ε. δουλεύκει για τα συμφέροντα της τζςαι εν πρέπει να μας γελά αν μερικές χώρες φαίνεται να αλληλουποστηρίζουνται αφούσον μοιράζουνται κοινά συμφέροντα. Άμμαν τα συμφέροντα τους πάψουν ναν τα ίθκια εννά γινούσιν οχτροί. Βλ. την σύγκρουσην Γαλλίας-Γερμανίας για την Ελλαδικήν κρίσην.

Εν τέλη η Ευρώπη αποδεικνύει καθημερινά ότι προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ώστι να βαρεθεί. Το αίσχος με το ΕΔΑΔ το ογοίον επειδής εβαρέθειν τες υποθέσεις με την Κύπρον μας τζςαι επειδή φοάται άμπα τζςαι γεμώσει με υποθέσεις σςιλιάων προσφύγων επάσαρεν την ευθύνην της Τουρτζςάς τζςαι είπεν εις τα κοπελλούθκια-πρόσφυγες ότι έν λιόττεροι πρόσφυγες που τους μιαλλύττερους τους. Τέθκοια αίσχη εν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Η Ευρώπη ανέκαθεν ήτουν ήπειρος της δολοφονίας, του ιμπερεαλισμού, της συφφεροντολογίας.

Η Ε.Ε. την ογοίαν μερικοί πολιτικοί μας επαρουσιάσασιν σγιαν τον Ιησού για την σωτηρίαν της Κύπρου που την Τουρτζιάν εφάνειν ναν ψεύτικος προφήτης. Ένας φαντακτερός οργανισμός με νεμπλιζώνταν σαπίλαν εις το εσωτερικόν. Δεχούμαστιν απειλές για την Ταϊβανοποίησην των κατεχομένων τζςαι η κυβέρνηση μας εγίνειν λιόττερον αποτελεσματιτζή λόγω των σςιλιάων αχρείαστων κανονισμών που πρέπει να πληρεί έναν νομοσκέθκιον τζςαι την έγκρισην που την Ε.Ε που πρέπει να πάρομεν.

Πότε εννά καταλάβομεν επιτέλους ότι το μέγεθος της χώρας μας μας επιβάλλει να έχομεν συμμαχίες με χώρες που έχουν δύναμην; Εβάλαμεν ούλλα τα αυκά μας μες έναν καλάθιν τζςαι το καλάθιν μας έφτηκεν τρυπημένον. Η Κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να φκει που την Ε.Ε. τζςαι να μείνει μόνον μέστην Ζώνην Ελευθέρου εμπορίου ενώ παρόμοιες συφφωνίες πρέπει να κάμει με τες ΗΠΑ, την Ρωσσίαν, την Κίναν, την Βραζιλίαν τζςαι την Ιαπωνίαν. Χώρες δηλαδή με σημμασίαν τζςαι ισχύν. Χώρες που μπορούν να μας βοηθήσουν οικονομικά τζςαι πολιτικά.

Γιατί αν η Ε.Ε. θεωρείται φίλος ένταμπου να κάμομεν τους οχτρούς;

Α, τζςαι να σταματήσει να πετάσσει τα ριάλια του φορολογούμενου πέμποντα γέριμα τραούθκια εις έναν γέριμον διαγωνισμόν χωρίς ώφελος εν καιρώ που απαιτείται λιτότητα λόγω οικονομικής κρίσης. Τα λεφτά που πετάσσουσιν μπορούν να δωθούσιν για επιδόματα, φοιτητές χορηγίες κτλ.

3 σχόλια:

  1. Ακριβώς, τα συμφέροντα της κάθε μιας ορίζουν το τι κάμνει.
    Την Ευρώπην εμπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε τζαι οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά. Όμως τα συμφέροντα του κάθε νου που θέλει να εξουσιάζει δαμέσα εν αφήκαν τούτο να γενεί τζαι το πουλλίν επέτασεν.
    Να φκούμεν που την ΕΕ? Χμμμ ... Θέλει πολλήν κουβένταν , έσςει τζαι καλά τζαι κακά. Ακόμα μπόρουμε να ωφεληθούμε όμως αρκετά νομίζω, αν βάλουμε νου !!

    Αθθυμάστε που στη Γιουροβίζιον είσςεν ορκήστραν ? χαχαχααα... τωρά που έτσι πράματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Γιουροβίζιον θεωρώ την παντελώς άχρηστην. Τα μόνα μας ωφέλη που την Ε.Ε. ήταν οικονομικά, δηλαδή το Ευρώ. Την Ε.Ε. επροσπαθήσαμεν να την εκμεταλλευτόμεν πολιτικά αλλά τα συμφέροντα μας ένναιν τα ίθκια με τζςείνα των μιάλων χωρών της Ε.Ε. Εξ ού τζςαι οι κινήσεις της Ε.Ε. προς την αναγνώρισην των κατεχομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή