Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κάπνισμα: Δημοκρατία και Διτζαιώματα

Μιά εφτομά επέραεν που την απαγόρευσην του καπνισμάτου εις κλειστούς χώρους τζαι σγιάν τα αππιτούρκα επεταχτήκασιν πολλοί ιδιοκτήτες τζέντρων τζαι καπνιστές να πούσιν ότι η νομοθεσία έν άδιτζη (αδημοκρατιτζή) τζαι ρατσιστιτζή. Οι δε τζέντρατζηες λαλούσιν ότι εχάσασιν 40% της πελατείας τους τζαι οι δε καπνιστές μουρμουρούσιν ότι έχουσιν το διτζαίωμαν τα καπνίζουσιν. Αποδεκτή η τοποθέτηση τους.

Εντούτοις πιστεύκω ότι οι αντιαπαγορευσιτζοί εν γνωρίζουσιν τι εστί διτζαίωμαν, τι εστί δημοκρατία.

Άρα τι εστί διτζαίωμαν; Διτζαίωμαν έναι κάτι που συσχετίζεται με τες βασιτζές σου ανάγκες σγιάν πλάμαν. Το δόμαν πανωθκιόν σου, το φας, τα ρούχα, η παροχή παιδείας τζια ιατρικής περίθαλψης τζαι τέλος, ειστήν σύγρονην εποχήν μας, το καθαρόν περιβάλλον. Ονομάζω τα τούτα επειδή δίχα τους εν μπορείς να ζήσεις. Δικαίωμαν έν κάτι που έσςει να κάμει με τες βασιτζές πνευματιτζές ανάγκες. Η ελευθερία του λέγειν τζαι του πράξειν. Δίχα τους εν μπορείς να ζήσεις.

Αμμά το διτζαίωμαν του πράξειν σημαίνει ότι έσςεις διτζαίωμαν να πράττεις όπως επιθυμείς δίχα να επιρεάζεις αρνητικά τους άλλους. Με το αρνητικά μιλούμεν να μεν τους προκαλείς σοβαρά προβλήματα ειστήν ψυσςιτζήν τζαι σωματιτζήν υγείαν.

Εγιώ σγιάν μη-καπνιστής ανάπνεα τον καπνόν των καπνιστών εις καφετερίες τζαι ξενυχτάϊκα γνωρίζοντα ότι το παθητικόν κάπνισμαν προκαλεί καρκίνον. Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών τζέντρων ουδέποτε ασχοληθήκασιν σοβαρά με την τήρηση των τομέων για μη-καπνιστές τζαι τον εξαερισμόν ειστούς χώρους τους. Πάντα επήαιννα έσσω τζαι ήμουν που πάνω ως κάτω χτιτζόν καπνούς. Ένιωχα ότι το βασικόν μου διτζαίωμαν σγιάν άδρωπος του να γνάζω καχαρόν αέραν εκαταπατήτο. Γιατί ο άδρωπος εις έναν μολυσμένον περιβάλλον ισούται με άδρωπον με προβλήματα υγείας.

Καπνιστές έσςετε διτζαίωμαν του επιλλέγειν. Διτζαίωμαν ειστό κάπνισμαν εν έσςετε γιατί η συνήθεια σας επιρεάζει αρνητικά τζείνους γυρών σας. Διτζαίωμαν να ξανίζεται τον καρκίνον σας επειδή έτσι σας εκάπνισεν ΕΝ έσςετε (σκόπιμον λοοπαίγνιον). Εν πρέπει να καπνίσετε για να ζήσετε.

Το καπνίζειν εστί επιλογή, όι διτζαίωμαν του επιλέγειν.

Τζαι εγιώ ΕΝ ΧΙΕΛΩ να πκιορώννω φόρους για να σας περιθάλπτει η πολιτεία επειδή είσαστιν τόσον ανώριμοι που εν καταλάβεται ότι το κάπνισμαν προκαλεί καρκίνον.

Έν σάννα μου λαλείς ότι χιέλεις να παίζεις διαπασόν την μουσιτζήν σου η ώρα 4:00 το πουρνόν μέσε κατοιτζιμένην περιοχήν τζαι να μεν δέχεσαι να κλείσεις τα ράδια επειδή εννάν ρατσιστικόν ενάντιας τους αδρώπους που τους αρέσκει να παίζουσιν μουσιτζήν τα ξημερώματα τζαι ένναιν δημοκρατικόν γιατί καταπατείται τούτη η επιλογή σου.

Ένναιν ειρωνικόν ότι οι Ε/Τζυπραίοι, κληρονόμοι του αρχαίου τζαι βυζαντινού πνεύματος τζαι δήθεν ομιλητές της ελληνιτζής σγιαν μητρική γλώσσα, εν κατανοούσιν την λέξην ''δημοκρατία'' ειστήν ολότηταν της; Η τεράστια πλειοψηφία του λας ΧΙΕΛΕΙ την απαγόρευσην άρα η απαγόρευση δημοκρατιτζή εστί.

Άμμαν η δημοκρατία παύκει να κρόννεται των λογικών επιθυμιών της πλειοψηφίας τζαι υπακούει τες παράλογες απαιτήσεις της μειονότητας καταντά δικτατορία, δικτατορία των μειονοτήτων (βλ. νεοφιλελευθερισμός).

Ούλλα τα επιχειρήματα σας καταρρέουν λόγω της αδαΐας σας.


Επιπρόσθετα:

Ειστήν Ολλανδίαν, μετά που έρευναν, απεδείχτειν ότι οι πλείστοι ιδιοκτήτες δημοσίων χώρων αναψυσςής εθέλασιν την απαγορεύσην τζαι η απαγόρευση οδήγησεν ειστήν μείωσην των καπνιστών τζαι την μείωσην των καρδιαγγειακών και καρκινογενών νοσημάτων ειστές χώρες/πολιτείες που την εφαρμόσαν. Ειστήν δε Νέαν Ζηλανδίαν η πελατεία αξξήχηκεν.

2 σχόλια:

  1. δεν θέλω να ξυπνήσω μια μέρα και να έχω αιμόπτυση από καρκίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακάβριον αμμά σωστόν το σχόλιον σου! μα να τους εξηγάς τες επιπτώσεις τζαι να μεν δκιούσιν σημμασίαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή