Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ασκοπώντας για διαφυγήν

(απευθυνόμενη κυρίως στον Defiance που πρόσφατα με επαρότρυνεν να μείνω Κύπρον)

Θέλω να φύω.

Θέλω να φύω εχτές.

Η επιστροφή μου εις την Κύπρον μετά το πέρας των σπουδών μου ίσως να ήτουν το μιαλλύττερον μου λάθος.

Έναν υπέροχον νησίν με τους χείριστους ανθρώπους. Αθθρώποι που μετρούν την αξίαν σου που τα ρούχα που φορείς, που το κινητόν που κουλιαντιρίζεις τζαι που το αυτοκίνητον που οδηγείς. Πατέρες που μετρούν την αξίαν των γιούδων τους που τα ριάλλια που φκάλλουσιν τζαι των κόρων τους που τον πλούτον που κατέχει ο άντρας τους. Μητέρες που κακομαθαίννουν τα κοπελλούθκια τους ή τα ξαπωλούν της οικιακής σκλάβας για να τα νιώσει ενώ τζείνες κάμνουν τα νύσςα τους ή τον π*****ν τους.

Έναν πανέμορφον νησίν διηκούμενον που άχρηστους με όλην την σημασίαν της λέξεως τζαι ακόμα παραπάνω, που δηλώνουν ότι πιστεύκουν είτε σε παρωχημένες ιδεολογίες είτε που υπηρετούν το χρήμαν πάνω π'ούλλα. Η μόνη δουλειά που κάμνουν είναι να φωνασκούν, να αγοράζουν ψήφους τζαι να πουτζιάζουν όσα μπορούν πριν λήξει η θητεία τους. Οι γνώσεις τους τραγικές τζαι το έργον τους τραγελαφικόν αφού υπηρετούν το κόμμαν τζαι όι τον λαόν.

Έναν ιστορικόν νησίν που εν καιρώ 2011 φκάλλει κόμα αθθρώπους μικροσκοπικούς τζαι άχρηστους που η μόνη τους έννοια έν το εύκολον κέρδος, το σεξ τζαι ο πλούτος. Οι αξίες της γνώσης, της σκέψης, της προκοπής, της εντιμότητας, της σκληρής δουλειάς, της οικογένειας, της συμμετοχής στα κοινά τζαι του καθήκοντος προς την κοινωνίαν έν πολλά ξεπερασμένες για τούτους. Για να πετύχουν τους στόχους τους είναι διαθέσιμοι να περιπαίξουν, να κλέψουν, να διαλύσουν, να καταστρέψουν. Γεμάτοι που ψευτοάντρες τζαι που χαμογιενέτζες.

Δεν θέλω να έχω να κάμω με μιαν κοινωνίαν που σταθμεύκει μέστην μέσην του δρόμου, που οδηγά με το κινητόν στο σιέριν, που εν έσιει σωστές υποδομές, που θησαυρίζει που δούλους, που εν έσιει όραμαν, που εν έσιει γνώσεις, που εν ξέρει να συμπεριφέρεται σωστά, που διακατέχεται που σοβαρά τζαι βαθύτατα ψυχοσυμπλέγματα, που ψηφίζει παραδοσιακά και απερίσκεπτα, που εν αντρέπεται τα μούτρα της, που εν σέβεται κανέναν, που εν σέβεται τον εαυτόν της, που εν ιξέρει να εκφράζεται σωστά, που εν ξέρει τι θα πει υπευθυνότητα.

Ούλλα τούτα έν τα σημάθκια μιας κοινωνίας που εν έσιει μέλλον τζαι που εν σώζεται που να λαγκοδέρνεται. Η Κύπρος αποσυνθέτεται, σαπίζει, αυτοδιαλύεται, καταρρέει. Εν αντέχω πκιον. Εκουράστηκα.

Θέλω να φύω.

Θέλω να φύω εχτές.


Ελπίζω να λανθάννομαι τζαι να μετανιώσω τούντην ανάρτησην στο μέλλον.

10 σχόλια:

  1. etsi akrivos eniosa otan irtha kipro monima... imishi.... ena xrono anteksa j jino to kalokairi efkala to girizontas tas europas... kali zoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού είσςες την τύχην να πάεις πρόσφυγας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ypomoni file. Auta pou zeis ekei einai simadia genikoteris sapilas apla se ena nhsi agiwn kai toso mikro teties nootropies ktypane asxima. Kai gw etsi eniwtha kai efyga. Den xerw an ekana kala.oti thes eimai sthn diathesi sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να φύεις αν έσιεις να πάεις καλλύττερα. Τζιαι θα αγαπήσεις τζιαι την Τζιύπρου σου άλλως πως. Μακρά τζιαι φίλοι εν καλλύττερα. Πο τούτα που γράφεις εν είσαι εσού για τζιεικάτω. Φύε πριν να συνηθίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το θέμα είναι να περνάς καλά. σημάδια διάλυσης, διαφθοράς, κακής συμπεριφοράς μπορείς να βρεις παντού. άμαν εστιάζεις στα αρνητικά θα βλέπεις τα αρνητικά.΄άμαν κοιτάζεις για τα θετικά θα βρεις και τα θετικά. ο τόπος μας έσσει τζαι καλά τζαι κακά. είναι θέμα επιλογής. και εμένα με ενοχλούν πολλά πράγματα. επέλεξα να μείνω γιατί αγαπώ τούτον τον τόπο τζαι προσπαθώ με τον τρόπο μου να κάμω τα πράματα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υγ. τι εννοείς απευθυνόμενη στον Defiance? ως τώρα νόμιζα ότι είσαι άντρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν βλέπεις κάτι μέσα που αρνητικό πρίσμα, έννα το δεις αρνητικά. Έσιει τζαι τα καλά του ο ξερότοπος μας. Αλλά αν ο κάθε αξιόλογος άνθρωπος αποφασίζει να φύει αντί να προσπαθήσει να αλλάξει τον τόπο του προς το καλλύτερο, να βάλει τζαι τζείνος τον οβολόν του, έννα μείνουν τζείνοι που περιγράφεις τζαι να κάμουν τον τόπο σαν τα μούτρα τους.
    Τωρά αν σε χαλά τόσο πολλά, φύε τζαι μεν γυρίσεις να δεις πίσω. Ακόμα τζαι να μείνεις, έννα έσιεις πάντα μέσα σου το ότι έθελες να φύεις τζαι έννα σε βασανίζει το "αν". Ίσως τζαι εγώ αν ήμουν στη θέση σου τζαι είχα την ευκαιρία να έφευκα. Αλλά πραγματικά εν κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Sandimitriobologna

    Εσύ πού αποδήμισες;

    @ Ασέρας

    Ακριβώς, θέλω να φύω πριν "συνηθίσω".

    @ Mana

    Η ανάρτηση είναι απευθυνόμενη στον Ντιφάηανς. Έσςεις δίτζον όμως,η πρόταση έν ελλειπτική τζαι άρα παραπλανητική. Συγγνώμην!

    Το πρόβλημαν είναι ότι εν παιρνώ καλά.

    @ Ντιφάηανς

    Το πρόβλημαν είναι ότι οι αξιόλογοι είτε είναι ανίσχυροι είτε αδιάφοροι λόγω της αγανάκτησης που προκύπτει που τον εγκλωβισμόν άρα η παραμονή μου εν πρόκειται να διορθώσει τον τόπον!

    Αν επιβιώσει το ιστολόγιον μου μετά την επόμενην ανάρτησην μου, ίσως να αρκέψω εισηγήσεις για να σάσει τούτος ο τόπος. Έτσι για να δω την ανταπόκρισην.

    Αλλά άρκεψα ήδη να ψάχνω δουλειάν εις το εξωτερικόν τζαι να γυρεύκω πληροφορίες για Δοκτοράτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή