Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τι Ευρώπη τι Γιουροβίζιον

- Εννά δεις την Γιουροβίζιον πόψε;
- Την πκοιάν; Όι έχω καλλύττερα πράματα να κάμνω!

Τούτη ήτουν η μιτσςά συζήτηση που είχα με μιάν γνωστήν μου. Εκακοφανίστειν με την απάντησην μου αμμά έσςει τζςαι ξύ(δ)ιν. Γιουροβίζιον έβλεπα που ήμουν μιτσής επειδή ενόμιζα ότι ήτουν διαγωνισμός ποιοτικού τραγουθκιού τζςαι ακουσμάτων κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Τζςαι έτσι ήτουν ως πριν καμιάν 10ρκαν γρόνους. Ύστερις της ένταξης της τηλεψηφοφορίας το σςακαρούτιν του θεσμού ήτουν πασιφανές.

Ούλλα τα τραούθκια έν τα ίθκια, σκεδόν ούλλα τραγουδκιούνται εις τα εγγλέζικα τζςαι παρουσιάζουνται που διάφορες άσχετες σχολιάστριες του ΡΙΚ που ελληνικά έν ξέρουν να μιλήσουν. Γενικώς ο θεσμός εκατάντησεν μια γυαλιστερή μάππα που μέσα της έσςει κάτι τζςαι σαπίζει.

Εσυνειδητοποίησα προσφάτως ότι η Ευρώπη εν θκιαφέρει καθόλου που την Γιουροβίζιον. Η Ε.Ε. διοικείται που τα μιάλα μέλη της που έδειξαν ανικανότηταν με τους χειρισμούς τους όσον αφορά την Ελλαδικήν κρίσην. Τέθκοιος ερασιτεχνισμός με τρομοκρατεί σκέφτοντα ότι τούτοι ανθρώποι ελέχχουν το νόμισμαν μας τζςαι την οικονομίαν μας σγιαν χώρα. Επί πρόσθετα η Ε.Ε. ταλανίζεται κόμα που μιαν ατέλιωτην γραφειοκρατίαν τζςαι βορειοευρωπαϊκόν ελιτισμόν που φέρνει νάκκον την Ναζιστικήν ιδεολογίαν της Άριας Φυλής τζςαι των Υπαθθρώπων. Έν τέλη η άγραφη συφφωνία για την κοινοτιτζήν αλληλεγγύην φαίνεται να είναι αερολογίες αφού η κάθα χώρα της Ε.Ε. δουλεύκει για τα συμφέροντα της τζςαι εν πρέπει να μας γελά αν μερικές χώρες φαίνεται να αλληλουποστηρίζουνται αφούσον μοιράζουνται κοινά συμφέροντα. Άμμαν τα συμφέροντα τους πάψουν ναν τα ίθκια εννά γινούσιν οχτροί. Βλ. την σύγκρουσην Γαλλίας-Γερμανίας για την Ελλαδικήν κρίσην.

Εν τέλη η Ευρώπη αποδεικνύει καθημερινά ότι προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ώστι να βαρεθεί. Το αίσχος με το ΕΔΑΔ το ογοίον επειδής εβαρέθειν τες υποθέσεις με την Κύπρον μας τζςαι επειδή φοάται άμπα τζςαι γεμώσει με υποθέσεις σςιλιάων προσφύγων επάσαρεν την ευθύνην της Τουρτζςάς τζςαι είπεν εις τα κοπελλούθκια-πρόσφυγες ότι έν λιόττεροι πρόσφυγες που τους μιαλλύττερους τους. Τέθκοια αίσχη εν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Η Ευρώπη ανέκαθεν ήτουν ήπειρος της δολοφονίας, του ιμπερεαλισμού, της συφφεροντολογίας.

Η Ε.Ε. την ογοίαν μερικοί πολιτικοί μας επαρουσιάσασιν σγιαν τον Ιησού για την σωτηρίαν της Κύπρου που την Τουρτζιάν εφάνειν ναν ψεύτικος προφήτης. Ένας φαντακτερός οργανισμός με νεμπλιζώνταν σαπίλαν εις το εσωτερικόν. Δεχούμαστιν απειλές για την Ταϊβανοποίησην των κατεχομένων τζςαι η κυβέρνηση μας εγίνειν λιόττερον αποτελεσματιτζή λόγω των σςιλιάων αχρείαστων κανονισμών που πρέπει να πληρεί έναν νομοσκέθκιον τζςαι την έγκρισην που την Ε.Ε που πρέπει να πάρομεν.

Πότε εννά καταλάβομεν επιτέλους ότι το μέγεθος της χώρας μας μας επιβάλλει να έχομεν συμμαχίες με χώρες που έχουν δύναμην; Εβάλαμεν ούλλα τα αυκά μας μες έναν καλάθιν τζςαι το καλάθιν μας έφτηκεν τρυπημένον. Η Κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να φκει που την Ε.Ε. τζςαι να μείνει μόνον μέστην Ζώνην Ελευθέρου εμπορίου ενώ παρόμοιες συφφωνίες πρέπει να κάμει με τες ΗΠΑ, την Ρωσσίαν, την Κίναν, την Βραζιλίαν τζςαι την Ιαπωνίαν. Χώρες δηλαδή με σημμασίαν τζςαι ισχύν. Χώρες που μπορούν να μας βοηθήσουν οικονομικά τζςαι πολιτικά.

Γιατί αν η Ε.Ε. θεωρείται φίλος ένταμπου να κάμομεν τους οχτρούς;

Α, τζςαι να σταματήσει να πετάσσει τα ριάλια του φορολογούμενου πέμποντα γέριμα τραούθκια εις έναν γέριμον διαγωνισμόν χωρίς ώφελος εν καιρώ που απαιτείται λιτότητα λόγω οικονομικής κρίσης. Τα λεφτά που πετάσσουσιν μπορούν να δωθούσιν για επιδόματα, φοιτητές χορηγίες κτλ.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Μόλυνσις

Εις το γιαίμαν μου εισέβαλες
Μέστα κύτταρα μου επόκατσες
Ραγδαία βρυμιθκιάζεσαι
Επικίνδυνα εξαπλώννεσαι

Το γιαίμαν μου χοχλάζει
Θέλει να σε σκοτώσει
Τζςαι εσού κόμα σώννεις
Με τον πόνον μου ευημερείς

Τον εγκέφαλον μου πολιορκείς
Το σώμαν μου αχαμνίζεις
Την καρκιάν μου έβαλες εις τ'αμμάτιν
Να μεν της αήκεις κομμάτιν

Οπτασίες δκιάς μου
Παίζεις με τα λογικά μου
Την γλώσσαν μου κόμπους έδηες
Την θέλησην μου λάκκους εγέμωσες

Οι φλέβες μου ενημπλίσαν σηψαιμίαν
Η καρκιά μου ακατάσχετην αιμορραγίαν
Η ψυσςή μου σπάζει τους αλύσους της
Η ζωή μου χάννει την δύναμην της

Τωρά που με σκοτώννεις
Απολαμβάνεις το;
Μιτά μου εννά πάεις
Εκαταλάβες το;

Λεξιλόγιον
βρυμιθκιάζουμαι = πολλαπλασιάζουμαι
αχαμνίζω = αντέχω
νημπλίζω = γεμίζω

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Να τα κρούσω!!!



http://www.youtube.com/watch?v=vMUMWS_Jm9U

Να τα κρούσω
Τα ρημάθκια τα λεφτά σου
Για να δώ αν τον Γριστόν σου
Ή το γρήμαν αγαπάς

Ένταλως να μάθω πότε την ψυσςήν σου επούλησες
Τζςι αν ποττέ εις τον Γριστόν επίστεψες

Ετάραξες τα νεύρα μου
Πκιάε τζςαι τες κατάρες μου
Πκιάσ’τες τζςαι χαλάλιν σου
Ξέρεις πόσον σε μισώ
Ξέρεις πόσον δισπιρκώ
Με την ισχυολατρείαν σου

Να τα κρούσω
Τα ρημάθκια τα λεφτά σου
Για να δώ αν τον Γριστόν σου
Ή τα ριάλια αγαπάς

Αμφιβάλλω τζςαι πονώ
Που εις τέθκοιαν κατάνκιαν σε θωρώ

Ετάραξες τα νεύρα μου
Πκιάε τζςαι τες κατάρες μου
Πκιάσ’τες τζςαι χαλάλιν σου
Ξέρεις πόσον σε μισώ
Ξέρεις πόσον δισπιρκώ
Με την ριαλλιολατρείαν σου



Αφιερωμένο εις τον Αρχιεπίσκοπον Κύπρου τζςαι πάσας επένδυσης εκατομμυρίων εν καιρώ που το ποίμνιον του υποφέρει που οικονομικήν κρίσην.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η λύση εις τα προβλημάτα της Ελλάδος!

Μολότοφ, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, συνθήματα, εμπρησμοί, χάος, φόνοι, αγκαστρωμένες κρουσμένες.

Η εικόνα της Ελλάδος σήμερον. Μια χώρα χρεοκοπημένη. Μια χώρα όπου οι πολιτικοί έν διεφθαρμένοι.

Οι Ελλαδίτες θέλουσιν κάπκοιον να υπερασπιστεί τα εργατικά τους δικαιώματα, να μεν έναι πουλημένοι, να αντιμετωπίσουσιν την διαφθοράν.

Μεν έσςετε έννοιαν Ελλαδίτες. Η λύση εις τα προβλήματα σας έν δαμαί!

Ονομάζεται ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

1. Είμαστιν Έλληνες τζςαι έθεννα πρόκειται για εξωτερικήν παρέμβασην εις την χώραν σας.
2. Ο πρόεδρος έν κουμουνιστής, που εννά ικανοποιήσει ούλλα τα αναρχικά ρεμάλια σας, τους κουμουνιστές (να πνάσει η Παπαρίγα) τζςαι τα συνδικάτα.
3. Οι πολιτικοί μας εν έχουσιν συγγενείς εις την Ελλάδα τζςαι έθεννα βολέψουσιν κανέναν.
4. Το πολιτικοοικονομικόν μας σύστημαν έν σαφέστατα ανώττερον επειδή η χώρα μας εν βρίσκεται εις τα ίθκια χάλια.
5. Η πρωτεύουσα εννάν η Λευκωσία τζςαι άρα αδύνατον για τους αναρχικούς να κάμουν μαζικήν διαδήλωσην τζςαι να κρούσουσιν την Λευκωσίαν. Άσε που εννά έβρουσιν εις τον δρόμον τους τους Λευκωσιάτες που έθεννα αήκουν την πόλην τους να γινεί μπουρδέλλον.

Σκεφτείτε το. Γινίσκεται!

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιά: Θεατρικός Όμιλος ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ

Ανήμερα Πρωτομαγιάς. Η ημέρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων εννά γιορταστεί φυσικά δεόντως που την Αριστεράν της Κύπρο, ΕΔΕΚ τζςαι ΑΚΕΛ, με διάφορες εκδηλώσεις, τα λεγόμενα φεστιβάλ. Εννά κραούν πανό τζςαι εννά φωνάζουν συνθήματα τα ΕΔΟΝοπουλα καθώς εννά τους συνοδεύουν οι των εργατικών συντεχνιών. Για τα εργατικά δικαιώματα εννά φωνάζουν σίουρα, εν ξέρω τα συνθήματα τους φέτος ούτε ξέρω αν ναιν σταθερά τα ίθκια ενώ αναμένεται ναν ερυθρή η παρέλαση.


Παρούλα τούτα θέλω να καταγγείλω και δημοσίως ότι η πκιο πάνω κατάσταση έν θέατρον του παραλόγου, μια θεατρική παράσταση με ηθοποιούς την Αριστέραν της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ τζςαι η ΕΔΕΚ έν υποκριτές. Δεν αντιπροσωπεύκουσιν τον Κυπραίον εργαζόμενον ούτε υπερασπίζουνται τα δικαιώματα του. Αντιθέτως δουλεύκουσιν εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων τζςαι εθελοτυφλούν όσον αφορά τες εξευτελιστικές συνθήκες των εργαζομένων εις την Κύπρον.



Επειδίς αρέσκουν μου οι αριθμοί ας δούμεν μερικά στοιχεία:

Χρονιά Εργατ. Δυναμικόν Δημόσιον Αλλοδαποί Ανεργία Ρθμς Ανπτξης

2002_____347400______45628___40000<__3.3%____2.1%>

2003_____357700______47198___40656____4.1%____1.9%
2004_____370600_____47679____47310____4.7%____4.3%
2005_____380600_____49068____55827___5.3%___3.9%

2006_____385900_____50568____65973____4.5%____4.1%

2007_____394700_____50948____79938____3.9%____5.1%

2008_____403800_____52826____96324____3.7%____3.7%

2009_____407542______54000___107036____6%____-1.7%

2010_____407000+______?_______?_______6.7%____?


Εργοδότηση:

2008 = 3ες Χώρες: 53329 Κοινοτικοί: 43857 Σύνολον: 96324

2009: = 3ες Χώρες: 58243 Κοινοτικοί: 50112 Σύνολον: 107036

Ανέργοι 2008: 14523

Κύπριοι: 10852 ή 74% Κοινοτικοί: 2487 ή 17% 3ες Χώρες: 1184 ή 8%

Ανέργοι 2009: 25000

Κύπριοι: 19750 ή 79% Κοινοτικοί: 3250 ή 13% 3ες Χώρες: 2000 ή 8%

Άνεργοι Νέοι Κάτω των 25:

Μάρτης 2009: 10.9%

Μάρτης 2010: 17.8%

Ανάλυση:

Επί 4 έτη (2002-2005) η ανεργία εις την Κύπρον αυξάνετουν ενώ οι αλλοδαποί εργαζόμενοι αυξάνονταν. Επί 2 γρόνια τωρά η ανεργία αυξάνεται ενώ οι αλλοδαποί εργαζόμενοι αυξάνουνται. Η εργοδότηση αλλοδαπών παρουσιάζεται να μεν επιρεάζεται που την οικονομικήν ανάπτυξην ενώ η ανεργία των Κυπραίων αυξομειώννεται αναλόγως. Η ανεργία που βιώννει η Κύπρος τωρά αφορά τους Κυπραίους καθώς σε σύγκριση με το 2008 οι άνεργοι Κυπραίοι αυξηθήκαν κατά 9,000 άτομα τζςαι αρκετοί εξ αυτών νέοι. Τωρά (Μάης 2010) μπορεί να αυξηθήκαν κόμα πκιο πολλά καθώς οι απελπισμένοι Κυπραίοι πκιάννουν τηλέφωνα εις εκπομπές για να κάμουν παράπονα ότι αντικαταστούνται που αλλοδαπούς.

Η άποψη μα ο Κυπραίος εν κάμνει τες δουλειές που κάμνει ο αλλοδαπός επέρασεν που τα αφκιά νιου άνεργου; Άμμαν είσαι άνεργος για μήνες έθεννα δεκτείς προσφοράν για δουλειάν κάπου ότι δουλειάν τζςαι αν ένι;

Ενώ όσες γρονιές αυξάνουνταν οι αλλοδαποί τζςαι εμειώννετουν η ανεργία ήτουν επειδή η ανάπτυξη ήταν τεράστια (2007 - 5.1%) ή επειδή εγινίσκουνταν μαζικές προσλήψεις εις το δημόσιον (2008 +2000 δημόσιοι). Δηλαδή οι Κυπραίοι για να έβρουν δουλειάν καλήν έπρεπεν να πάσιν εις το δημόσιον. Άρα τωρά που παγοποιούνται οι προσλήψεις λόγω οικονομικής κρίσης η ανεργία αναμεταξύ Κυπραίων αυξάνεται κατακόρυφα!

Συμπέρασμαν:

Η Αριστερά της Κύπρου αντιπροσωπεύκει τους κυβερνητικούς. Κανέναν άλλον. Εν καιρώ κυβερνήσεως κουμουνιστή προέδρου ο Κυπραίος εργαζόμενος εις τον ιδιωτικόν τομέαν αντικαταστήθεται που αλλοδαπούς εξ Ευρώπης ενώ οι αλλοδαποί που τρίτες χώρες δουλεύκουσιν σγιαν δούλοι εις τα σαλόνια της Κύπρου, άλλοι εξ αυτών δουλεύκουσιν παράνομα τζςαι εν τέλη άλλοι αμπάλατοι, μεσαιωνικοί, με σάνταλα τζςαι μαντίλες, γρουσώννουνται. Ο Κυπραίος ο εργαζόμενος του ιδιωτικού φορολογείται για να τους ταϊζει ούλλους!

Ένταμπου έκαμεν η Αριστερά για τους αλλοδαπούς εκ τρίτων χωρών; Ελάχιστα. Ένταμπου έκαμεν η Αριστερά για την αντικατάστασην Κυπραίων που κοινοτικούς; Τίποτε. Ένταμπου έκαμεν η Αριστερά για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους; Ελάχιστα. Ένταμπου έκαμεν η Αριστερά για την εκτοξευόμενην νεανικήν ανεργίαν; Τίποτε. Ένταμπου έκαμεν η Αριστερά για την εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού; Τίποτε. Ένταμπου έκαμεν η Αριστερά για την παράνομην εργοδότησην; Ελάχιστα! Ένταμπου έκαμεν η Αριστερά για τους κυβερνητικούς; Προσλήψεις!

Εν θέλομεν περίτου ελέγχους. Θέλομεν ουσιαστικές λύσεις! Εν θέλουμεν επιδοτήσεις θέσεων εργασίας κ. Χαραλάμπους επειδίς επιδοτείτε θέσεις κοινοτικών. Οι Κυπραίοι εργαζόμενοι, η Κυπριακή νεολαία απαιτούν δουλειές! Όι επιδόματα! Οι Κυπραίοι εργαζόμενοι απαιτούν καλλύττερους μισθούς για συγκεκριμένα επαγγέλματα! Όι καταρτήσεις!

Ο Κυπραίος ιδιωτικός υπάλληλος φωνάζει:

Κανεί με την υποκρισίαν σας! Αντιπροσωπέυσετε τα δικαιώματα μας επιτέλους!

Κατώτατους μισθούς για ΟΥΛΛΑ τα επαγγέλματα για ΟΥΛΛΟΥΣ τους εργαζομένους ανεξαρτήτως εθνικότητας!

Ανώτατα όρια εργοδότησης κοινοτικών τζςαι εργατών εκ 3ων χωρών!

Ανθρώπινα ωράρια για τους εργαζόμενους αλλοδαπούς!

Τερματίστε την παράνομην εργοδότησην!

Θέστε τέρμαν εις το θέατρον σας τζςαι αθθυμηθείτε τους αγώνες που έκαμεν η Αριστερά προ δεκαετιών! Αθυμηθείτε ότι υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι! Εν μπορούν να εργοδοτούνται οι Κυπραίοι που το δημόσιον μόνον! Σταματείστε την εκμετάλλευσην του συστήματος που αιτητές ασύλου τζςαι δώστε αυξήσεις εις τα επιδόματα ανέργων για τους πραγματικά ανέργους!

Ο Μαρξ, ο Λένιν τζςαι ο Μάο εννά αυτοκτονούσαν με τα χάλια σας ενώ εις τον τάφον τους ήδη εδώκαν εκατόν στροφές...Σεβαστείτε την ιδεολογίαν που αντιπροσωπεύκετε...

Βιβλιογραφία:

Ετήσια Έκθεση 2009, Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

http://www.haravgi.com.cy/site-article-36779-gr.php

Εθνικοί Λογαριασμοί 1995-2007, Στατιστική Υπηρεσία

Εργατικές Στατιστικές 2008, Στατιστική Υπηρεσία
Έρευνα Εργατικού Δυναμικού 2008, Στατιστική Υπηρεσία


http://alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=51327

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-30042010-BP/EN/3-30042010-BP-EN.PDF