Ανέκαθεν εποθαύμαζα τον Αβέρως επειδή καταφέρνει να σίρνει του κόσμου τες κοτσάνες. Η τελευταία ήταν ότι καμιά σοβαρή κυβέρνηση/κράτος πουλά τα αποθέματα χρυσού της.
(http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=17593)
Κρίμας όμως που το Αβερωφάκιν εν έσςει υπόθεσην ως συνήθως. Το Η.Β. επούλησεν 400 τόνους γρουσού εκ των αποθεμάτων του μεταξύ του 1999-2002.
(http://www.nao.org.uk/whats_new/0001/000186.aspx)
Μήπως ήταν μόνον το Η.Β.; Όι. Οι Η.Π.Α. επίσης επουλήσασιν αρκετούς τόννους του γρυσού τους μέσω του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Συγκεκριμένα το ΔΝΤ επούλησεν σχεδόν ούλλον το γρουσόν που είσςεν.
(http://news.coinupdate.com/imf-gold-sale-will-likely-backfire-on-us-government-0157/)
Τελεύκει δαμαί; Όι. Η Αυστραλία επούλησεν αρκετούς τόνους γρουσού επίσης! 2/3 των αποθεμάτων συγκεκριμένως.
(http://www.abc.net.au/news/stories/2010/03/05/2837171.htm)
Ενώ ο Καναδάς σχεδόν ούλλα!
(http://www.cbc.ca/news/background/gold/)
Δηλαδή η καπιταλιστική Δύση επούλησεν τα αποθέματα της πρώτη. Τα κράτη που λειτουργούσιν το σύστημαν που λατρεύει το ΔΗΣΥ (επροσέξατε την ομοιότηταν ΔΗΣΥ-Δύση;) επουλήσασιν τα αποθέματα τους. Άρα ακολουθώντα την λογικήν του Αβέρωφ οι Η.Π.Α, Η.Β., Καναδάς, Αυστραλία ένναιν σοβαρές κυβερνήσεις. Μήπως ο καπιταλισμός, που ασκούσιν, ένναιν σοβαρός επίσης; Εντούτοις το ΔΗΣΥ προσπαθεί να αντιγράψει τον καπιταλισμόν τους.
Αν ήτουν εις την κυβέρνησην είσςεν να φέρει σγιαν πρόφασην την πούλησην των αποθεμάτων τούντων χωρών για να προβεί εις την πούλησην των κυπριακών αποθεματικών, για τούτον είμαι σίουρος.
Μεν με παρεξηγάτε. Τάσσουμαι κατά της πούλησης των αποθεμάτων για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Εντούτοις φαίνεται για κόμα μιαν βολάν ότι το ΔΗΣΥ παραμένει καιροσκοπικόν, οξυμορικόν, γελοίον τζςαι πάνω πούλλα ότι το ΔΗΣΥ τζςαι η υποκρισία έν συνώνυμα.
Τωρά φαίνεται τζςαι η αμπαλατοσύνη.
no comment :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Κυπριακόφωνος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε χώρα έχει λόγους να πουλήσει το χρυσό της αλλά μετά από σοβαρή μελέτη και για σοβαρό λόγο… Δεν εμπιστεύομαι κανένα πολιτικό ή τουλάχιστον είμαι αρκετά επιφυλακτικός , και δη τον Αβέρωφ , αλλά σίγουρα τον π. Κεντρικής τράπεζας του έχω περισσότερη εμπιστοσύνη. Αν αυτός ο καθ’ ύλην αρμόδιος με οικονομικά και όχι πολιτικά επιχειρήματα είναι αντίθετος σε μία τέτοια περίπτωση τότε κάτι θα ξέρει περισσότερο …δεν είναι;
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις έτσι και εδώ, για να συμπληρώσω το πάζλ της κυπριακής πολιτικής υποκρισίας , αν επιτρέπετε, όπως σωστά είπες ο ΔΗΣΥ είναι αντίθετος σε κάτι που υποστηρίζει έτσι και το ΑΚΕΛ προτείνει λύσης από εκπροσώπους του καπιταλισμού.
Αυτός ο συνδυασμός είναι για μένα περισσότερο υποκρισία … δεν ξέρω αν συμφωνείς;
ΥΓ:το γεγονός ότι δεν αναφέρω αλλά κόμματα δεν σημαίνει ότι δεν τα πιάνει το κολάνι.
Φυσικά συμφωνώ ότι ο συνδυασμός είναι περισσότερη υποκρισία. Απλώς ο Αβέρωφ άρχισε να αγγίζει τα όρια της ηλιθιότητας και είπα να τον σατιρίσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεγονός ότι το ΔΗΣΥ δεν κάνει πλέον αντιπολίτευση αλλά μωρίστικην πανδιαφωνίαν έν πράμαν φως φανάριν.
οκ ... απολογούμαι ... δεν κατάλαβα το πνεύμα της ανάρτησης..:) νόμιζα ότι σχολίαζες την απόφαση μη ρευστοποίησης του χρυσού αν ήταν ορθή ή λανθασμένη … για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω μαζί σου… καλή συνέχεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε μου, τα στοιχεία που παραθέτεις έννεν σωστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα να συμφωνήσω με τον Κλειδάριθμο στο ότι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι ξέρουν πιο καλά πότε και αν πρέπει να πουλήσουν ή ν' αγοράσουν χρυσό.
Το άρθρο που επισυνάπτεις για το ΗΒ, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πήρε απόφαση το 1999 να πουλήσει μερικά αποθέματα χρυσού με σκό΄πό την αν΄τικατάσταση αποθεμάτων σε ξένο νόμισμα. (In May 1999 the Government announced that it would sell around 415 tonnes of UK gold reserves over the medium term. The overall aim is to restructure the UK's reserve holdings to achieve a better balance in the portfolio by increasing the proportion held in currency).
Το δεύτερο άρθρο που ακολουθεί, αναφέρεται σε πωλήσεις του ΔΝΤ με σκοπό την πίεση στην τιμή του χρυσού που φτάνει σε πολύ ψηλά επίπεδα (The real reason for this announcement (and its timing) had more to do with trying to suppress the price of gold than to serve the purposes of the IMF. Gold’s price had started to take off this week, with a significant prospect that it could soon take out the all-time high set in early December 2009).
Η Αυστραλία πούλησε (σύμφωνα με το δημοσίευμα 2/3 των αποθεμάτων χρυσού) αλλά μεγάλες ποσότητες αγόραζε η Κίνα.
Με τα πιο πάνω βκέπουμε ότι η κάθε κυβέρνηση πράττε όπως αυτή ξέρει και πιστεύει καλύτερα. Με την άποψη του Α. Νεοφύτου συμφωνώ, δεν ήταν σωστή η τυχόν πώληση χρυσού ενώ ξεσπούσε κρίση.
Πιο καλή είναι η παρούσα περίοδος αφού τα χαμηλά επίπεδα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ πληθωρισμού συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Itsmylife
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ουσία βρίσκεται στις δηλώσεις του Αβέρωφ. Καμιά κυβέρνηση που είναι σοβαρή θα πωλούσε τα αποθέματα χρυσού της. Ωστότο βλέπουμε ότι διάφορες κυβερνήσεις αυτό ακριβώς κάνουν επειδή η κατάργηση του της χρήσης αποθεμάτων χρυσού για την εκτύπωση συναλλάγματος οδήγησε στην ''αχρηστοποίηση'' των αποθεμάτων χρυσού. Στην ουσία είναι περιουσία και πολλές χώρες αποφάσισαν να την πωλήσουν.
415 τόνοι δεν είναι καθόλου ολίγοι αφού η πώληση τους άξιζε δισ. δολλάρια. Η διαφοροποίηση των αποθεμάτων συναλλάγματος είναι απλή πρόφαση. Επίσης το ΔΝΤ δεν έχει το ρόλο του παγκόσμιου ελεγχτή της τιμής του χρυσού. Οι αμερικάνοι πώλησαν το χρυσό για κέρδος.
Τωρά τι σχέση έχει ποιός αγόρασε το χρυσό της Αυστραλίας δεν ξέρω εντούτοις ενδυναμώνει το επιχείρημα μου ότι αν θέλεις πραγματικά να επενδύσεις τότε αγοράζεις χρυσό και αυτός ήταν ο σκοπός της Κίνας που θέλει να αγοράσει τεράστιες ποσότητες χρυσού καθώς προετοιμάζεται να στηρίξει το Γιουάν της και να το κάνει διεθνής νόμισμα όπως το Δολλάριο.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Καθ' όλα σεβαστή..!
ΑπάντησηΔιαγραφή