Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο σύνδρομος του Ζόμπι


Πκοιός χρειάζεται τους φίλους άμμαν έσςει πιστά ζόμπι για τσςαρίκκια;


Έναν φαινόμενον των ημερών μας. Μαστίζει τον κάθε άθθρωπον. Παντού υπάρχουσιν αθθρώποι που υποφέρουσιν που τούντον σύνδρομον. Είτε Ο γείτονας σας, είτε ο αρφός σας, είτε το έταιρον ήμισι σας, είτε κόμα τζαι σεις οι ίδιοι.

Ένταμπουν ο σύνδρομος του Ζόμπι;

Έν "συντομίαν", ο σύνδρομος παρουσιάζει τα ακόλουθα συμπτώματα:



1. Το αίσθημαν της πεφώτισης. Η ανάγνωση τζαι η παρακατανόηση ενός κειμένου που τον αναγνώστην λόγω του συγγραφικού στυλ, συχνά οδηγεί εις τον συναίσθημαν της απόλυτης ευτυχίας. Ο αναγνώστης νομίζει ότι με τούτα που εθκιέβασεν απαντηθήκασιν ούλλα τα ερωτήματα τζαι ελυθήκασιν ούλλα τα προβλήματα του κόσμου. Ότι ανακάλυψεν έναν μυστικόν που λλίοι το ξέρουν. Εις την πραγματικότηταν φυσικά εν ανακάλυψεν καν την τασςινόπιτταν. Απλώς έπαθεν πλύσην εγκεφάλου.


Άμμαν είσαι απελπισμένος, εννά έβρεις τον τρόπον.

2. Η απόλυτη προσήλωση για την επίτευξην του στόχου που νομίζει ότι του ανέθεσεν ο πεφωτισμός του. Το ζόμπι αποφασίζει ότι πρέπει να πράξει ότι περνά που το σςέριν του για την πραγματοποίησην της ουτοπίας την οποίαν ασυνείδητα αγόρασεν πουλώντας την λογικήν τζαι κριτικήν του σκέψην. Κανένας εν μπορεί να τον σταματήσει τζαι όπκιος του εναντιωθεί έν ανίξερος, παλαβός, ακραίος. Το τελευταίον ειδικά δημιουργεί έναν οξύμορον επειδή το ίδιον ζόμπι παραμερίζει με έσχατους τζαι ακραίους τρόπους τους αντιπάλους του (εξολόθρευσην, λασπολογία, προπαγάνδα).


Μην κηρύττεις τζείνα που κυρήττεις αν μεν είσαι όπως τζείνους που κυρήττεις.

3. Η σταυροφορία του ζόμπι πάντα οδηγεί εις την διάβρωσην όσον πιστεύκει. Όπως έναν ρούχον που χαλά μετά το πολλύν φόρεμαν έτσι τζαι η πεφωτική ανακάλυψη του ζόμπι διαβρώννεται εις το όνομαν της επίτευξης της ουτοπίας (πάντα όπως την αντιλαμβάννεται ο ίδιος). Τούτον συμπεριλαμβάνει κόμα τζαι πράξεις που εναντιώννονται εις βασικές αρχές που προυποθέτουσιν την ύπαρξην της ουτοπίας του. Πράξεις που άμμαν φτάσει η ώρα να τον στοισςώσουσιν παίζει πελλόν, λαλεί ότι τες εξίασεν, ότι εν εγινικάσιν ποττέ ή εγινήκασιν για τον σωστόν λόγον.


Καλέ μου, είσαι απλοϊκός, επιφανιακός και μια κανονική πουτάνα. Γιαυτόν ετερκάσαμεν.

4. Προσπαθεί πάντα να το παίξει καλός. Γίνεται χώμαν να τον πατήσουσιν αν σημαίνει ότι εις το τέλος μπορεί να αποκτήσει την αφοσίωσην τζαι την υποστήριξην τούτων που βοηθά. Συχνά τούτον σημαίνει τον παραμερισμόν ή ακόμα τζαι την απόλυτην θυσίαν των γύρω συναθρώπων του που εν συμμερίζουνται το όνειρον του. Το ζόμπι όμως έν τόσον τυφλωμένον που εν εκαταλάβει ότι τζείνοι που προσπαθεί να εξαπατήσει, συχνά απλώς θέλουσιν να εκμεταλλευτούσιν το ίδιον το ζόμπι μέχρι εσχάτων για προσωπικόν τους τζαι μόνον ώφελος αφούσον συχνά παρουσιάζουσιν ασυδοσίαν την οποίαν ούτως η άλλώς προσπαθεί να ικανοποιήσει το ζόμπι με κάθε κόστος. Το αποτέλεσμαν συνήθως έναι ότι το ζόμπι εις το τέλος μεινίσκει με 2 σςείλη καμένα αισθάνοντα αποτυχημένος τζαι χρησιμοποιημένος αλλά ιδιαιτέρως αβοήθητος επειδή οι περίοικοι τζαι δήθεν νέοι φίλοι του εγκαταλείψαν τον.


Λογική. Τόσον σπάνια που μπορεί να θεωρηθεί υπερδύναμη.

5. Το διαζύγιον που την κριτικήν, ελεύθερην τζαι λογικήν σκέψην. Ο αναγνώστης μετά την μεταμόρφωσην του συχνά έν αθεράπευτος. Ακολουθά πιστά τον σκοπόν του τζαι τες διαταγές που τα ανώτερα του ζόμπι χωρίς να σκέφτεται τες συνέπειες των πράξεων του ή την επίδρασην που έχουσιν οι πράξεις του στους συναθθρώπους του. Στοιχειοθετημένες αποδείξεις του μεγέθους του παραλογισμού του θεωρούνται προπαγάνδα εναντίον του τζαι άμμαν καταστρέψει τα πάντα τζαι το έσςει καταλάβει ότι απέτυχεν εις τον σκοπόν του φταίει τους οχτρούς τους για δολιοφθοράν. Εις τούντες περιπτώσεις κλείει τα ώτα του τζαι απλώς παίζει πελλόν. Τούτον προέρχεται που την ακαταμάχητην ορμήν του να μεν αποδεικτεί λάθος. Δηλαδή να μεν παραδεκτεί ότι η αγορά που έκαμεν έν κακή.

Ο λόγος ύπαρξης τους;

Η αθθρώπινη ανάγκη για να ξεχωρίσεις. Η αθθρώπινη ανάγκη για να πεις ότι είμαι υπερ άνω των υπολοίπων. Εν διαφέρει που οποιανδήποτε άλλην ιδεολογίαν βασισμένη εις τες διακρίσεις αφού ούλλες τούτες ομάδες αθθρώπων, έν το ίθκιον πράμαν που τους οδηγά εις τούντες στάσεις. Το κοινόν σημείον τούντης λογικής έν το γεγονός ότι πίσω τους κρύβεται η έλλειψη λογικής σκέψης. Ούλλοι τούτοι ένει παράλογοι. Επκιάσιν διαζύγιον που την λογικήν. Τζαι ο παραλογισμός, η πελλάρα γενικώς οδηγεί εις την καταστροφήν του περιβάλλοντος τους αντί την βελτίωσην του τζαι αφούτις κάμουσιν το κακόν βρίσκουσιν τους εαυτούς τους εν τω μέσω μιας μαύρης τρύπας. Ότι εκάμασιν, έρκεται πίσω όι μόνον να τους στοισςώσει αλλά τζαι να τους φάει. Αντίς της ανταμοιβής τους, εισπράττουσιν την απόλυτην τιμωρίαν. Άρα τούτες ούλλες οι στάσεις έν τάσεις αυτοκαταστροφικές.



Εξ ου τζαι η σύνδεση του συνδρόμου με το Ζόμπι που (πάντα κατά τους μύθους) εκόλλησεν που έναν ιόν τζαι εμετατρέπηκεν εις έναν νεκροζώντανον ών που ακκάννει το ότι κινείται πλην τα άλλα ζόμπι. Όσην τροφήν τζαι αν φάει όμως σαπίζει σιγά σιγά ώστι να μεν του μείνει εγκέφαλος. Μετά πεθανίσκει.

Το ερώτημαν έναι:

Το ζόμπι πεθανίσκει ύστερις της πλύσης εγκεφάλου ή ύστερις που σαπίζει τέλεια ο εγκέφαλος του;

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

The rent is too damn high Party

Εκλογές εις τες ΗΠΑ εις τες 2 του Νιόμβρη τζαι οι υποψήφιοι αρκέψασιν τες προεκλογικές εκστρατείες για τα καλά.



Τρομερός!!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Συγχαρητήρια εις τον Χριστόφορον Α. Πισσαρίδην!


Τα θερμότατα μου συγχαρητήρια εις τον Χριστόφορον Α. Πισσαρίδην, που εγίνειν ο πρώτος Ελληνοκύπριος Νομπελίστας! Εβραβεύτηκεν για την δουλειάν του που παρουσιάζεται εις το βιβλίον του "Equilibrium Unemployment Theory" το οποίον πραγματεύκεται την θεωρίαν του "search and match."

Ευτυχώς που έχομεν τζαι την ομογένειαν να μας κάμνει περίφανους γιατί εις το εσωτερικόν της Κύπρου είμαστιν για κλάματα!!

http://www.philenews.com/main/297,1,3353,0,48000-.aspx

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Mes Aïeux - Dégénération

Έναν τραουδούιν-μαργαριτάριν που ανακάλυψα πρόσφατα μιλά για τον εκφυλισμόν των γενεών. Δηλαδή την διαδικασίαν εις την οποίαν οι αξίες της κοινωνίας φτίρουνται με την κάθαν γενιάν φτάνοντας εις το σημείον του κοινωνικού μαρασμού. Τον εκφυλισμόν των γενεών θωρώ τον να λαμβάνει χώραν εδώ τζαι μιαν δεκαετίαν εις την Κύπρον. Ο κόσμος ήτουν άλλως πως πριν 10 γρόνους. Τωρά η κοινωνία μας έν σαφέστατα διαφορετική. Έχομεν αποξενωθεί τζαι τες αξίες των πρωτινών εματσςάσαμεν τες τζαι εχαρατζίσαμεν τες ως που φτάννει η κουτάλα μας.

Το συγκρότημαν Mes Aïeux έν έναν πετυχημένον συγκρότημαν παραδοσιακής μουσικής το όγοιον κατάγεται που την γαλλόφωνην επαρχίαν του Κιεμπέκ στον Καναδάν.

Τέλως πάντων τα πολλά λόγια είναι φτώσςεια. Καλήν ακρόασην!



Μετάφραση:

Your great-great grandfather cleared the earth
Your great-grandfather laboured on the earth
Your grandfather turned a profit from the earth
Then your father sold the earth to become a bureaucrat

Now you, my little man, you don’t know what to do
In your little 3 room apartment - too expensive and cold in the winter
You want something to call your own
And you dream at night of having your own little piece of earth.

Your great great grandmother, she had 14 kids
Your great grandmother had about as many
Then your grandmother had three, that was enough for her
Your mom didn’t want any, you were an accident

Now you, my little lady, change partners all the time
When you screw up you save yourself by aborting
But there are mornings you awake crying
When you dream in the night of a large table surrounded by little ones.

Your great great grandfather lived through incredible suffering
Your great grandfather collected used, dirty pennies
Then your grandfather became a millionaire
Your father inherited and put it into RRSPs

Now you, my little youth, owe your a$$ to the government
No way to get a loan from a financial institution
To alleviate your desire to hold up a bank
You read books about voluntary simplicity

Your great great grandparents knew how to celebrate
Your great grandparent dance the night away
Your grandparents lived through the Rock and Roll era
Your parents, it was discos, that’s where they met

Now you, my friend, what are you doing with your evening?
Turn off your TV, can’t stay locked inside
Happily, some things in life never change
Put on your best, we’re going out tonight dancing!